Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

INFORMACIJSKA TOČKA EFSA

 

''Osnovno poslanstvo je zagotavljanje varne hrane v Evropi''

 

Evropska agencija za varnost hrane je bila ustanovljena januarja 2002 po številnih krizah v živilskem sektorju konec devetdesetih let prejšnjega stoletja kot neodvisen znanstveni vir svetovanja in obvestil o tveganjih, povezanih z živilsko verigo. Agencija je bila oblikovana kot del celovitega programa za izboljšanje varnosti živil v Evropski uniji, zagotavljanje visoke ravni varstva potrošnikov ter ponovno vzpostavitev in ohranitev zaupanja v oskrbo s hrano v Evropski uniji. (Bela knjiga o varnosti živil, Evropska komisija, januar 2000)

 

Za učinkovito obvladovanje obsežnega področja varnosti živil in krme je bistveno dobro sodelovanje, zato je Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) oziroma Upravni odbor EFSA sprejel strategijo sodelovanja med državami članicami in agencijo, ki zahteva, da vsaka država članica določi informacijsko točko, ki bo odgovorna za organizacijo in koordinacijo dela na področju ocene tveganja na nacionalni ravni ter vključena v pripravo in implementacijo delovnega programa EFSA.

 

V Sloveniji je sporazum o vzpostavitvi informacijske točke za EFSA podpisalo Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano -  vloga in naloge informacijske točke.

  

Novice 

 

EFSA znanstveno svetovanje

 

Pomoč uporabnikom

 

Sodelovanje interesnih skupin

 

EFSA znanstveno sodelovanje


Znanstveni dokumenti in publikacije

 

Dogodki in sestanki  

 

Prosta delovna mesta