Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NACIONALNA REZERVA - NOSILCI KM, KI ZAČENJAJO S KMETIJSKO DEJAVNOSTJO

Za nosilca KMG, ki začenja opravljati kmetijsko dejavnost, štejejo fizične ali pravne osebe, ki v obdobju petih let pred začetkom opravljanja kmetijske dejavnosti niso opravljale nobene kmetijske dejavnosti v svojem imenu in na lastno odgovornost ali niso imele kontrole pravne osebe, ki opravlja kmetijsko dejavnost. 

 

V primeru pravne osebe, fizična oseba ali osebe, ki imajo kontrolo pravne osebe, v obdobju petih let pred začetkom izvajanja kmetijske dejavnosti, ki jo opravlja pravna oseba, ne sme opravljati nobene kmetijske dejavnosti v svojem imenu in na lastno odgovornost oz. ne sme imeti kontrole pravne osebe, ki opravlja kmetijsko dejavnost. 

 

Kot nosilci KMG, ki začenjajo opravljati svojo kmetijsko dejavnost, se štejejo samo tisti nosilci KMG, ki so svojo kmetijsko dejavnost začeli opravljati v koledarskem letu 2013 ali v katerem koli letu po tem letu ter predložijo vlogo za dodelitev plačilnih pravic iz nacionalne rezerve najpozneje dve leti po koledarskem letu, v katerem so začeli opravljati kmetijsko dejavnost. 

 

Kot začetek opravljanja kmetijske dejavnosti šteje vpis nosilca KMG v RKG.

 

>nazaj...