Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

POSVETI IN DELAVNICE

2018

4. Posvet o ohranjanju in trajnostni rabi rastlinskih genskih virov

Posvet je bil 19. junija 2018 na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Glavni poudarek je bil namenjen ohranjanju genskih virov sadnih rastlin in vinske trte, predvidena pa je tudi razprava o uporabi rastlinskih genskih virov v obliki t.i. lokalnih sort in predstavitev glavnih značilnosti nove zakonodaje na področju rastlinskih genskih virov v povezavi z javnimi službami, ki so bile imenovane s 1. januarjem 2018.

 

Program

 

2017

3. Posvet o ohranjanju in trajnostni rabi rastlinskih genskih virov

Posvet je bil 1. junija 2017, na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu. Posvet je bil namenjen razpravi o sedanjem stanju in prihodnjih prioritetah ohranjanja in trajnostne rabe rastlinskih genskih virih na kmetijah in na mestu samem.

 

Program

 

Izvlečki predavanj in zaključki posveta

 

2016

2. Posvet o ohranjanju in trajnostni rabi rastlinskih genskih virov

Posvet je bil 12. maja 2016 na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Osrednji temi sta bili izmenjava genskih virov (t.i. Multilateralni sistem za izmenjavo rastlinskih genskih virov in Nagojski protokol) ter možnosti vključevanja rastlinskih genskih virov iz Slovenske rastlinske genske banke v žlahtniteljske programe.

 

Program

 

Izvlečki predavanj

 

2015

1. Posvet o ohranjanju in trajnostni rabi rastlinskih genskih virov

Posvet je bil 24. marca 2014 na Kmetijskem inštitutu Slovenije v Ljubljani. Na prvem posvetu so bili predstavljeni posamezni programi Slovenske rastlinske genske banke na vseh štirih institucijah z nacionalnimi zbirkami, in sicer Kmetijskem inštitutu Slovenije, Biotehniški fakulteti, Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije in Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede. Posebna pozornost je bila namenjena tudi zadevnim aktualnim raziskovalnim nalogam in predstavitvi mednarodnega sodelovanja.

 

Program