Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2011 - 2013

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki morajo biti pridelani oz. predelani v Sloveniji. V prvem letu projekta TSZ (2011) so se z donacijo živil vključila živilskopredelovalna podjetja, kmetijska podjetja in zadruge, fakultete, šolski center in kmetijski inštitut, kmetje in čebelarska društva. Živila so dostavili donatorji sami, kjer pa to ni bilo mogoče, se je projektu pridružil tudi trgovski center, ki je poskrbel za distribucijo živil. Izdali smo časopis o vsebinah, na katere smo želeli opozoriti, in izvedli likovni in literarni natečaj, pripravljena so bila tudi učna gradiva in podobno.

 

 

V drugem letu projekta (2012) smo na pobudo podjetij in kmetij, da je potrebno s projektom spodbujanja in ozaveščanja otrok in širše javnosti nadaljevati, vrtcem in šolam predlagali, da iz lastnih sredstev, ki jih imajo za malico, nabavijo živila za zajtrk, saj podjetja in kmetijska gospodarstva zaradi krize in slabe letine niso mogli donirati živil. Prvič smo tudi obeležili dan slovenske hrane.