Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2013

V tretjem letu projekta je sredstva za izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Živila za zajtrk so bila nabavljena s strani pridelovalcev/predelovalcev/dobaviteljev, ki so zagotovili živila, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji (za kar so morali podati izjavo). Za projekt v letu 2013 je ministrstvo rezerviralo sredstva do višine 130.000 EUR. Sredstva, ki so bila zagotovljena s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje, predstavljajo nakup dodatnega obroka, to je zajtrka, ki je moral biti sestavljen iz vseh navedenih živil. Na osebo smo tako zagotovili do 0,43 EUR (brez DDV). Prav tako smo pozvali lokalne dobavitelje/pridelovalce/predelovalce, da sami aktivno pristopijo k projektu in se povežejo s šolami in vrtci.

 

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk je leta 2013 hkrati pomenil tudi zaključek kampanje »Preverite lokalno kakovost«, ki jo je v drugi polovici leta izvajalo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, s katero smo spodbujali potrošnika, da se prepriča v varnost in kakovost lokalne hrane.


Tudi minister mag. Dejan Židan, državni sekretarki mag. Tanja Strniša in mag. Andreja Jerina so skupaj z otroki zajtrkovali v šolah in vrtcih, prav tako tudi drugi visoki predstavniki. Povabilu na Tradicionalni slovenski zajtrk so se odzvali tudi predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek ter nekateri ministri in župani. Dan slovenske hrane smo po celi Sloveniji  obeležili tudi  tisti, ki jim je mar za to, da se uživa več lokalno pridelane  in predelane  hrane. 

 

Na dan slovenske hrane, ki ju v letu 2013 potekal 15. 11., je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje organiziralo tržnico v avli poslovne stavbe Slovenijales, kjer so se predstavili lokalni pridelovalci in predelovalci, tako da je so obiskovalci lahko  poizkusili in kupili domače izdelke in pridelke.

 

Dan slovenske hrane so leta 2013 obeležile tudi trgovske verige Mercator, Tuš in Spar, ki so v svojih prodajalnah podprle aktivnosti, ki so potekale po šolah in vrtcih.

 

 

 

 

 

 

Več informacij:

 

Spletna stran projekta TSZ ...

Facebook Slovenski tradicionalni zajtrk ...

Evalvacija projekta v letu 2012 ...

Promocija lokalne hrane ...

Dnevi odprtih vrat na kmetijah, zadrugah in predelovalnih obratih ...

Sporočilo za javnost z novinarske konference o TSZ (12. 11. 2013) ...

 

Letak TSZ (.pdf) ...

Zloženka TSZ (.pdf) ...

E-plakat (.pdf) ...

E-oglas (.pdf) ...

Dan slovenske hrane - pasica (.jpg) ...

Tradicionalni slovenski zajtrk - logotip (.jpg) ...