Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PRIDOBITEV STATUSA RIBIČA

 

Ribič pošlje vlogo za pridobitev statusa morskega ribiča - fizične osebe in za vpis v evidenco ribičev - fizičnih oseb skupaj z izjavo, da nisem lastnik/ca ali solastnik/ca gospodarske družbe, da nisem vpisan/a v register samostojnih podjetnikov posameznikov oz. da na dan, s katerim želim pridobiti status ribiča - fizične osebe, ne bom več samostojni podjetnik/ca, da nisem uživalec/ka pokojnine ter da bom opravljal/a izključno gospodarski ribolovna MKO

 

 Postopek izbrisa:

 

e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava

 

Lokalne izpostave:

 

http://www.ajpes.si/dokumenti/dokument.asp?id=552

 

 

(OE Koper, izpostavi Piran in Izola - http://www.zzzs.si/zzzs/imenik.nsf/oe/Koper)

 

Pomembno:

Ribiče, ki bi želeli pridobiti status ribiča – fizične osebe prosimo, da izbrišejo svoj s.p. iz Poslovnega registra, po prejemu odločbe o vpisu v evidenco ribičev - fizičnih oseb. Opozarjamo vas, da se lahko izbriše s.p. iz poslovnega registra najhitreje 15 dni po prijavi izbrisa. AJPES ob izbrisu izda sklep, katerega kopijo mora ribič, seveda skupaj z odločbo MKO, potrdilom o zdravstveni sposobnosti in doseženem finančnem cenzusom, predložiti pri prijavi na območni enoti ali pa na izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.  

Odgovore na vprašanja glede dohodnine lahko dobite na Davčnem uradu v Kopru ali pa na lokalnih izpostavah...