Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PREDELAVA IN TRŽENJE

 

Slovenija ima le nekaj obratov, katerih izključna dejavnost je predelava in trženje rib tako morskih kot sladkovodnih. Na Veterinarski upravi RS je odobrenih 24 obratov, ki se ukvarjajo z ribiškimi proizvodi. Gre predvsem za mala podjetja ter eno večje podjetje. S trženjem ribiških proizvodov se ukvarjajo tudi registrirani obrati - to so ribarnice, poleg tega pa se s trženjem ukvarjajo tudi nekateri ribiči. Vsekakor je dejavnost pomembna za slovenski trg, ki je tako preskrbljen s kvalitetnimi ribiškimi proizvodi.

 

Pravna ali fizična oseba, ki je gospodarski subjekt in katere obrata ni registriral ali odobril organ, pristojen za veterino, se lahko vpiše v evidenco registriranih kupcev, ki jo vodi ministrstvo. 

 

 

Pošiljanje trgovskih dokumentov

 

V primeru poštnega ali elektronskega pošiljanja trgovskih dokumentov (to so: ladijski dnevnik in deklaracija o iztovoru, obvestilo o prodaji, prevozni dokument in deklaracija o prevzemu, prenosnica ter dobavnica ali račun) se v skladu s 13. členom Uredbe o spremljanju ulova in prodaji ribiških proizvodov (urandi list RS, št. 38/2016) le-ti pošiljajo na:

 

Zavod za ribištvo Slovenije

Spodnje Gameljne 61a

1211 Ljubljana - Šmartno

 

oziroma na elektronski naslov:

 

info(at)zzrs.si