Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Družinsko podjetje bo v Otiškem vrhu investiralo 55 milijonov in zaposlilo 250 ljudi

Ljubljana, 18. 7. 2018 – Minister mag. Dejan Židan se je sestal s predstavniki turškega družinskega podjetja Yildiz Entegre Adria d.o.o, ki so ga seznanili s potekom investicije v Lesno TIP v Otiškem vrhu. Minister je po srečanju povedal, da se veseli tako domačih kot tujih investicij v gozdno lesno verigo, ki intenzivno potekajo v zadnjem obdobju, saj si želi, da se čim več lesa, ki ga posekamo v slovenskih gozdovih predela v Sloveniji, s tem pa nastane višja dodana vrednost in več priložnosti za nova delovna mesta. “To bo za Koroško odlična zgodba, saj je prišel nekdo, ki ima znanje, denar in vizijo”, je še dodal minister Židan.

Podjetje se v Otiškem vrhu trenutno ukvarja z odstranjevanjem starih strojev in nakupom novih, ki so jih že naročili v Italiji in Nemčiji. Zaposlili so že 20 delavcev, čez leto dni, pa jih bo po besedah investitorjev na tej lokaciji delalo že 250. Podjetje ima željo in načrt zaposliti čim več bivših delavcev Lesne TIP, preostale pa iščejo s pomočjo Zavoda za zaposlovanje RS. 


Podjetje bo po besedah predstavnikov investiralo od 45 do 55 milijonov evrov in marca 2019 začelo s proizvodnjo ivernih plošč, ki jih bodo izvažali predvsem na evropski in afriški trg. To pa naj ne bi bila edina investicija. Kot so zatrdili v podjetju, imajo načrt vložiti še 10 milijonov evrov v tovarno lepil. 


Podjetje Yildiz Entegre Adria d.o.o se je slovenski javnosti prvič predstavilo novebra lanskega leta, ko si je tovarno Lesno TIP v Otiškem vrhu ogledat tudi minister Židan.

 

*    *     *