Skoči na vsebino

NOVICA

Teden od 13. do 19. avgusta

Sobota, 11. 8. 2018 


Okrogla miza na temo alternativ elektrarnam na Muri
 

10.30    Minister mag. Dejan Židan se bo udeležil okrogle mize v okviru tradicionalne prireditve 27. Büjraški dnevi. Tema okrogle mize bo: Alternative elektrarnam na Muri.
Lokacija: »Otok ljubezni« v Ižakovcih

 

Praznik Občine Šalovci
 

16.00    Minister mag. Dejan Židan se bo udeležil praznovanja 14. obletnice Občine Šalovci. V sklopu praznovanja občinskega praznika se bo odvilo več prireditev, osrednja prireditev pa bo slavnostna seja občinskega sveta, ki bo potekala v Markovcih, saj se je istočasno končala investicija izoblikovanja Zelenega parka in izgradnja Turistično-nastanitvenega centra Peterloug v Markovcih.
Lokacija: pri obnovljeni šoli v Markovcih

 

Ponedeljek, 13. 8. 2018 

 

Terenska seja koordinacijske skupine za sanacijo posledic vetroloma

 

09.00    Državni sekretar mag. Marjan Podgoršek se bo udeležil 24. (terenske) seje koordinacijske skupine za sanacijo posledic vetroloma v gozdovih v decembru 2017.
ZAPRTO ZA JAVNOST – možnost FOTOTERMINA na začetku
Lokacija: Gozdna hiša Mašun


SLEDI:
10.00    ogled sanacije gozdov na terenu – vetrolom na območju gozdnogospodarska enote Leskova dolina in Snežnik; zbor pred Gozdno hišo Mašun.
Ob robu terenskega ogleda bo IZJAVA ZA MEDIJE!
Lokacija: Snežnik in Leskova dolina
Možen je tudi skupni prevoz na terenski ogled; v tem primeru prosimo predstavnike medijev za predhodno najavo na naslov: pr.mkgp@gov.si.

DODATNA INFORMACIJA: cesta med Gradom Snežnik in Mašunom je ZAPRTA, zato za dostop do Mašuna uporabite cesto preko AC Postojne in v nadaljevanju preko Pivke.

 

Sreda, 15. 8. in četrtek, 16. 8. 2018 

 

Zasedanje ministrov za kmetijstvo Višegrajske skupine ter Bolgarije, Hrvaške, Romunije in Slovenije

 

Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila zasedanja ministrov za kmetijstvo Višegrajske skupine ter Bolgarije, Hrvaške, Romunije in Slovenije. Gre za prvo srečanje ministrov v času enoletnega slovaškega predsedovanja Višegrajski skupini. Predsedstvo želi na srečanju izmenjati stališča o  zakonodajnih predlogih reforme Skupne kmetijske politike (SKP) po 2020, predlogu direktive EU o preprečevanju nepoštenih trgovinskih praks v prehranski verigi (predviden je tudi sprejem skupne izjave) ter o nadaljnjih aktivnostih v okviru iniciative  BIOEAST - pobuda srednje in vzhodnoevropskih držav za na znanju temelječem kmetijstvu, akvakulturi in gozdarstvu v bio-ekonomiji, v kateri je aktivna  tudi Republika Slovenija. 
Lokacija: Nitra, Slovaška

 

Četrtek, 16. 8. 2018 

 

Osrednja regijska prireditev Spominčice v počastitev združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

 

20.00    Minister mag. Dejan Židan se bo udeležil osrednje regijske prireditve z naslovom Spominčice, s katero bodo počastili združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.
Lokacija: Park spominov v Črenšovcih

 

*      *        *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar, gsm: +386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si