Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec na prireditvi Po primorsko

Ljubljana, 14. 9. 2018 – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila prireditve Po primorsko, ki poteka v središču Ljubljane. Primorska živilska podjetja in zadruge se z dobrotami predstavljajo v prestolnici številnim domačim in tujim obiskovalcem, med katerimi ne manjkajo vrhunski slovenski prehranski proizvodi in vina.

Dogodek Po primorsko je kulinarična prireditev, ki letos poteka že četrto leto. Vsako leto jo organizira 11 primorskih živilskih podjetij in zadrug v sodelovanju s GZS – Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij v tednu, ko praznujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini (15. september).

 

Številne obiskovalce je nagovorila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec. V svojem nagovoru je izpostavila pomen lokalne hrane, njihove prednosti in kakovosti, ki jo dobro pozna domači potrošnik, vedno bolj pa tudi tuji. Dogodki, kot je današnji, so po besedah ministrice pomembni za spodbujanje promocije kakovostnih domačih proizvodov, produkte slovenske živilske industrije in kmetov. Ob tem pa je poudarila pomen skupnega nastopa in povezovanja med podjetji, zadrugami in kmeti.

 

Danes se na stojnicah na od Stritarjeve ulice do Mestne hiše predstavljajo: Vinakoper, Vinakras, Klet Goriška Brda, Pivka, Delamaris, Mlekarna Planika, Kras, Mlinotest, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper. Dogodka sta se poleg ministrice udeležila tudi oba državna sekretarja, mag. Tanja Strniša in dr. Jože Podgoršek.