Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica Pivec na seji upravnega odbora KGZS

Ljubljana, 26. 9. 2018 – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je danes udeležila 14. seje Upravnega odbora KGZS. Na seji so člani odbora med drugim obravnavali aktualne teme s področja kmetijstva, gozdarstva in lovstva. Ministrica je prisotnim predstavila svoj pogled in usmeritve, ki bodo vodilo pri delu novega vodstva MKGP, tudi z vidika sodelovanja z zbornico.

Na seji so člani odbora med drugim obravnavali aktualne teme s področja kmetijstva, gozdarstva, lovstva, s posebnim poudarkom na bodoči Skupni kmetijski politiki po letu 2020, pripravljanju nove Strategije na področju kmetijstva, prihodnosti podeželja, mladih v kmetijstvu, vinogradništvu, sadjarstvu, administrativnih obirah ter vlogi javne svetovalne službe. 

 

Ministrica se je v uvodnem nastopu predstavila članom odbora, nadalje pa je povzela ključne  vsebine, ki bodo pomembne pri njenem nadaljnem delu na področju kmetijstva in podeželja. Člani odbora so v razpravi odprli več vsebin, vezane na posamezne sektorje, regije, službe in druge odprte zadeve, ki so prisotne v kmetijsko gozdarskem sektorju. Ministrica je v odzivu odgovorila na številna vprašanja, ob tem pa tudi pojasnila, da bo za veliko odprtih vsebin in vsebinskih vprašanj potrebno v prihodnje še podrobnejše seznanitev z njimi. Veliko priložnosti za reševanje odprtih zadev pa bo tudi ob prihodnjih dogodkih, sestankih in drugih aktivnosti, kjer se bo kot ministrica aktivno angažirala za dobro sodelovanje s KGZS in skupnem iskanju najboljših rešitev za celotni kmetijsko prehranski sektor in gozdarstvo. Poleg ministrice se je seje udeležil tudi novi državni sekretar dr. Jože Podgoršek.