Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državna sekretarka mag. Strniša na Medenem dnevu na OŠ Šentjernej

Šentjernej, 29. 9. 2018 – Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se je udeležila medenega dne na Osnovni Šoli Šentjernej, kjer so učenke in učenci v okviru delavnic, razstav, skupinskega dela in sodelovanja s strokovnjaki s področja čebelarstva, spoznavali pomen čebel in raziskovali okolje ter življenje teh pomembnih živali.

Sobotni pouk, ki predstavlja nadomeščanja manjka šolskih ur zaradi koledarske postavitve dela prostih dni, so na Osnovni šoli Šentjernej v celoti posvetili čebelam. Tako je bil celoten šolski program posvečen delavnicam in ustvarjanju na temo medu, čebel in njihovega varstva. Hkrati je to bila ena od aktivnosti v sklopu mednarodnega projekta »medena zgodba«, v katerega je OŠ Šentjernej pritegnila še osnovne šole iz Foče (Bosna in Hercegovina), Vukovarja (Hrvaška), Smederevske Palanke (Srbija) in osnovne šole in gimnazije Vodnany (Češka). Projekt sofinancira Zavod republike Slovenije za šolstvo, podpiramo pa ga tudi na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. 

 

Državna sekretarka je po obisku izrazila navdušenje nad ustvarjalnostjo in širino dejavnosti ter zagnanosti učenk in učencev OŠ Šentjernej. Na tej osnovni šoli se je državna sekretarka  v zadnjih letih udeležila že Tradicionalnega slovenskega zajtrka in dneva odprtih vrat slovenskih čebelarjev, ki so ga takrat obeležili s čebelarskimi aktivnostmi. Pohvalila je izjemno vpetost šole v čebelarske vsebine in sodelovanje z lokalnimi čebelarji (tudi pri tokratnem sobotnem pouku je v dogodku na šoli sodelovalo 8 čebelarjev) in izrazila zadovoljstvo, da je čebelarsko gibanje resnično doseglo razsežnosti, o katerih še nekaj let nismo upali niti sanjati. »Čebele so svoj svetovni dan resnično zasluženo dobile prav pri slovenskih čebelarjih in Slovencih in prav ponosna sem, da sem del te plemenite in vznemirljive zgodbe.« je obisk ocenila državna sekretarka. 

 

*  *  *