Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica Pivec na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje 

Ljubljana, 1. 10. 2018 – V ljubljanskem Cankarjevem domu se je danes, 1. 10.  začel tridnevni 18. Festival za tretje življenjsko obdobje – tudi letos pod geslom Vsi smo ena generacija!. Želi poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije. MKGP se skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije obiskovalcem predstavlja z vsebinami s področja gozdov in gozdarstva oz. gozdno-lesne verige ter skupnim letošnjim ozaveščevalnim projektom »Skrbno z gozdom«. Festivalsko dogajanje si je danes ogledala tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec.

Razstavni prostor MKGP v I. preddverju je letos posvečen ozaveščanju o »skrbnem ravnanju z gozdom«. Obiskovalcem predstavljamo primerno obnašanje v gozdu ter s tem spodbujamo spoštovanje in občudovanju njegovih lepot in skrivnosti. V projektu »Skrbno z gozdom« je še posebej izpostavljeno naslednje: 
•    bodi prijatelj/ica gozdu; 
•    opazuj in spoznavaj ga z vsemi čutili;
•    upoštevaj tudi druga navodila za primerno obnašanje v naravi, ki jih vidiš na informativnih tablah na gozdnih učnih in drugih tematskih poteh, v zavarovanih območjih ali ti jih povedo gozdarji.


V trajnostno gospodarjenje z gozdom je vključeno tudi varovanje naravne in kulturne dediščine v gozdovih, kajti gozd je pogosto navdih za kulturna in umetniška dela, les pa je v izdelkih in v različnih drugih svojih rabah pogosto del slovenske kulture. 

 

Na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki se zaključuje v sredo, 3. 10., se letos predstavlja več kot 160 razstavljavcev z informacijami, izdelki in storitvami, ki spodbujajo aktivno staranje, izboljšujejo življenje tako starejših kot vseh ostalih generacij in prispevajo k uresničevanju sodelovanja ter solidarnosti med generacijami. V treh dneh se bodo zvrstila številna zanimiva in uporabna predavanja, delavnice, predstavitve in pogovori v okviru izobraževalnega programa.