Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica Pivec na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje 

Ljubljana, 1. 10. 2018 – V ljubljanskem Cankarjevem domu se je danes, 1. 10.  začel tridnevni 18. Festival za tretje življenjsko obdobje – tudi letos pod geslom Vsi smo ena generacija!. Želi poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije. MKGP se skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije obiskovalcem predstavlja z vsebinami s področja gozdov in gozdarstva oz. gozdno-lesne verige ter skupnim letošnjim ozaveščevalnim projektom »Skrbno z gozdom«. Festivalsko dogajanje si je danes ogledala tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec.

Razstavni prostor MKGP v I. preddverju je letos posvečen ozaveščanju o »skrbnem ravnanju z gozdom«. Obiskovalcem predstavljamo primerno obnašanje v gozdu ter s tem spodbujamo spoštovanje in občudovanju njegovih lepot in skrivnosti. V projektu »Skrbno z gozdom« je še posebej izpostavljeno naslednje: 
•    bodi prijatelj/ica gozdu; 
•    opazuj in spoznavaj ga z vsemi čutili;
•    upoštevaj tudi druga navodila za primerno obnašanje v naravi, ki jih vidiš na informativnih tablah na gozdnih učnih in drugih tematskih poteh, v zavarovanih območjih ali ti jih povedo gozdarji.


V trajnostno gospodarjenje z gozdom je vključeno tudi varovanje naravne in kulturne dediščine v gozdovih, kajti gozd je pogosto navdih za kulturna in umetniška dela, les pa je v izdelkih in v različnih drugih svojih rabah pogosto del slovenske kulture. 

 

Na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki se zaključuje v sredo, 3. 10., se letos predstavlja več kot 160 razstavljavcev z informacijami, izdelki in storitvami, ki spodbujajo aktivno staranje, izboljšujejo življenje tako starejših kot vseh ostalih generacij in prispevajo k uresničevanju sodelovanja ter solidarnosti med generacijami. V treh dneh se bodo zvrstila številna zanimiva in uporabna predavanja, delavnice, predstavitve in pogovori v okviru izobraževalnega programa.