Skoči na vsebino

NOVICA

Napovednik dogodkov od 8. do 14. oktobra 2018

Ponedeljek, 8. 10. 2018 


65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije in podelitev priznanj 


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slavnostnega dogodka – 65. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije ter podelitve priznanj podjetjem in posameznikom, ki so v preteklem letu najbolj prispevali k učinkovitemu razvoju in dvigu kakovosti v slovenskem gostinstvu, hotelirstvu in turizmu. Gostinsko-turistični zbor Slovenije je dvodnevna prireditev zaposlenih v gostinstvu in turizmu v Sloveniji z mednarodno udeležbo. Znotraj dogodka potekajo individualna in ekipna tekmovanja v različnih veščinah kuharstva, strežbe in hotelirstva. Namen zbora pa je tudi druženje in povezovanje stroke. Dogodek organizira Turistično-gostinska zbornica Slovenije.
Lokacija: GH Bernardin – dvorana Sunset, Portorož

 

Svečana podelitev naziva Sloveniji za Evropsko regijo gastronomije 2021


Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se udeležuje dogodka v Bruslju – svečane podelitve naziva Sloveniji za Evropsko regijo gastronomije 2021 (ERG). Naziv bo hkrati prejela tudi regija Coimbra, podeljuje pa ga Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT). Namen naziva in platforme Evropska regija gastronomije je promocija značilne prehranske kulture, izobraževanja na področju zdravih prehranskih navad in trajnosti ter stimuliranja inovacij na področju gastronomije. Slovenija se bo tako pridružila desetim že nagrajenim evropskim regijam. 
PROGRAM DOGODKA je objavljen v posebnem dokumentu. 
Lokacija: Stalno predstavništvo RS pri EU, Rue du Commerce 44, Bruselj 

 

Torek, 9. 10. 2018


Slavnostna otvoritev razstave jabolk


16.30    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila slavnostne otvoritve že tradicionalne razstave jabolk. Razstavljenih bo preko 50 različnih sort jabolk, s poudarkom na avtohtonih in tradicionalnih sortah ter različni izdelki in jedi iz jabolk. Lokalnemu jabolku bodo posvetili tudi "e-knjigo", ki bo pripravljena ob dnevu slovenske hrane. 
Lokacija: Vrtec Žabica, Trzin 


Četrtek, 11. 10. 2018


1. kongres članov Zavoda SLOLES


11.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 1. kongresa Zavoda SLOLES – slovenskega lesnega združenja, ki pod svojim okriljem združuje slovenske žagarje in primarne predelovalce lesa, ki letno predelajo več kot polovico vse slovenske letne predelave hlodovine, ter trgovce z rezanim lesom. 
Lokacija: Vinski dvor Deu, Malkovec 11, 8295 Tržišče


Petek, 12. 10. 2018


Srečanje z veleposlanikom Republike Italije 


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z veleposlanikom Republike Italije g. Paolom Trichilo. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

23. jesenski kmetijsko obrtni sejem Komenda


12.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila otvoritve tradicionalnega 23. Jesenskega kmetijsko obrtnega sejma v Komendi. Dogodek organizirata Konjeniški klub Komenda in Občina Komenda. 
Pred otvoritvijo se bo ministrica udeležila seje KGZ - OE Ljubljana (ob 11. uri). 
Lokacija: Prireditveni šotor na sejmu v Komendi

*    *    *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si