Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Dopolnitev napovednika za teden od 15. do 21. oktobra

Petek, 19. 10. 2018 


Sestanek z vodstvom KGZS


08:00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), kjer bodo govorili o odprtih vsebinah s področja kmetijstva in gozdarstva.
    ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Zaključna prireditev projekta AGROPOL


10.00    V Celovcu bo potekal prvi od treh zaključnih dogodkov pilotnega projekta AGROPOL, ki ga je podprla Evropska komisija z namenom zagotoviti razvoj praktičnih znanj in izkušenj o tem, kako lahko čezmejno sodelovanje krepi verige vrednosti na področju kmetijstva in prehrane. Nacionalne in regionalne institucije ter lokalni akterji na čezmejnih pilotnih območjih Slovenija - avstrijska Koroška ter Alentejo in Centro, Portugalska – Extremadura, Španija so skozi vrsto srečanj opredelili skupne izzive in razvili praktična orodja, rešitve in proizvode, ki jih bodo predstavili na dogodku. Osrednja pozornost bo namenjena predstavitvi nove Skupne kmetijske politike in možnostih čezmejnega sodelovanja ter razpravi o dejavnikih uspeha in prihodnosti čezmejnega sodelovanja na področju kmetijstva in živilske industrije. Dogodka se bo s strani Slovenije udeležila Generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo Tadeja Kvas Majer.
Lokacija: Grad Hrastovec, Celovec, Avstrija

 

Srečanje z županom Občine Lendava


13:00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo sprejela župana Občine Lendava, ki bo ministrico seznanil z odprtimi vsebinami s področja kmetijstva, s katerimi se srečuje občina.
    ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

25. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje RS


13:45    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 25. Seje Sveta za kmetijstvo in podeželje RS. Na seji bodo – poleg aktualnih tem – izvolili tudi novo vodstvo Sveta.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku
Lokacija: MKGP (sejna soba 533), Dunajska 22, Ljubljana

 

Sobota, 20. 10. 2018 


18. Praznik topliškega jabolka – otvoritev
15.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila otvoritve letos že 18. prireditve Praznik topliškega jabolka, osrednje jesenske prireditve, ki poteka med 19. in 21. oktobrom. Organiziramo jo Občina Dolenjske Toplice, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto in DPŽ Dolenjske Toplice.
Lokacija: pred Kulturno kongresnim centrom v Dolenjskih Toplicah, Sokolski trg 4

 

Nedelja, 21. 10. 2018 


18. Praznik topliškega jabolka – podelitev priznanj
15.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila podelitve priznanj v okviru Praznika topliškega jabolka, in sicer v kategorijah za največji jesenski pridelek, za najboljši jabolčni zavitek ter najtežje topliško jabolko.
Lokacija: Dolenjske Toplice

 

*    *    *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si