Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

dr. Andrej Simončič, novi predsednik Sveta RS za kmetijstvo in podeželje

Ljubljana, 19. 10. 2018 – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila 25. seje Sveta RS za kmetijstvo in podeželje. Članom sveta je ministrica predstavila svoje prioritete delovanja v mandatu. Poleg tega je svet izvolil novega predsednika dr. Andreja Simončiča, direktorja Kmetijskega inštituta Slovenije, ki je nasledil dosedanjega predsednika prof dr. Emila Erjavca.

Ministrica Pivec je na zasedanju sveta predstavila svoje prioritetne naloge v mandatu. Med njimi je kot ključne za letos izpostavila pripravo resolucije o strateških usmeritvah slovenskega kmetijstva, ki bo nasledila dosedanjo resolucijo, ki velja do leta 2020. Ta bo predstavljala podlago za pripravo strateškega načrta razvoja kmetijstva in podeželja za novo programsko obdobje po letu 2021. Ministrstvo bo tudi nadaljevalo s pripravo in sprejetjem sprememb zakona o zaščiti živali in uredbe o škodah po divjadi. V nadaljevanju so se predstavili tudi vsi člani sveta in oba državna sekretarja.  


Svet za kmetijstvo in podeželje je posvetovalno telo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ustanovljen na podlagi Zakona o kmetijstvu. Člani sveta so: dr. Andrej Simončič (Kmetijski inštitut Slovenije), dr. Emil Erjavec (predsednik sveta, Biotehniška fakulteta v Ljubljani), Cvetko Zupančič in Franc Režonja (KGZS), Peter Vrisk (Zadružna zveza Slovenije), Boštjan Noč (Čebelarska zveza Slovenije), dr. Tatjana Zagorc (GZS), Marjan Vindiš (Sindikat delavcev v kmetijstvu), Anton Medved (Sindikat kmetov Slovenije), prof. dr. Branko Kramberger (Fakulteta za kmetijstvo Maribor), Tone Hrovat (Konzorcij biotehniških šol Slovenije), Irena Ule (Zveza kmetic Slovenije), Rok Damijan (Zveza slovenske podeželske mladine).