Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica Pivec na 11. salonu Vindel

Ptuj, 24. oktober 2018 – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes dopoldne obiskala 11. Mednarodni salon Vina in Delikates - VinDel akademije, ki je potekal v Mariboru.

Ministrica je v okviru dogodka izpostavila pomen zavedanja vinarske panoge in da bo temu področju namenila potrebno pozornost. »Na MKGP se zavedamo pomena te panoge, saj med drugim pomeni tudi velik ugled in promocijo Slovenije in kulinarike, tako doma kot širom po svetu«. Tovrstni dogodki imajo po besedah ministrice izjemen pomen, saj osveščajo domačega in tujega potrošnika, kaj vse imamo na področju lokalnih produktov. Izpostavila pa je potrebo po povezovanju in sodelovanju tovrstnih prireditev in sodelujočih, ki jih Slovenija premore kar nekaj vrhunskih. Ob koncu se je zahvalila vsem, ki si prizadevajo za razvoj in napredek vinarstva ter promocijo Slovenije in njenih produktov.


V okviru enodnevne prireditve, katere namen je promocija vina in delikates ter širjenja ozaveščenosti o njunem pomenu, si je v okviru dogodka VinDel ministrica ogledala pestro dogajanje, udeležila pa se je tudi tematskega predavanja »Trta po svetu, svet pri trti – dotik z žametno črnino z Lenta« ter se srečala z novinarji.

 

 

*   *   *