Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica Pivec na odprtju novega obrata Pivka perutninarstvo

Nova Gorica, 25. oktober 2018 – Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je danes udeležila slovesnega odprtja novega obrata Pivka perutninarstvo, v katerega bo preseljen celoten oddelek predelave perutninskega mesa. Podjetje je pomemben ponudnik kakovostne slovenske perutnine s certifikatom Izbrana kakovost Slovenija.

Ministrica je v nagovoru pozdravila odprtje novega obrata, ki bo zagotovil delo 70 delavcem. »Veseli me, da bodo zaposleni sedaj imeli boljše pogoje za delo, še neizkoriščene kapacitete novega obrata pa bodo omogočale rast proizvodnje in sodelovanje tudi z drugimi mesnopredelovalnimi obrati v regiji,« je poudarila. Prireja perutninskega mesa je v Sloveniji ena od živilskih panog, v kateri dosegamo ustrezno stopnjo samooskrbe. Lani je prireja znašala 70.000 ton, poraba pa 64.000  ton. Presežek pridelave perutninskega mesa nad potrošnjo se odraža tudi v zunanji trgovini, saj je Slovenija lani izvozila za več kot 6 tisoč ton perutninskega mesa.


Ministrica je izpostavila tudi pomen Pivka perutninarstva za celovito verigo pridelave, predelave ter distribucije perutninskega mesa in visoko kakovostnih mesnih izdelkov iz perutnine. Podjetje je konec lanskega leta pridobilo certifikat izbrana kakovost Slovenija, tako da je skupaj s petdesetimi rejci perutnine in osmimi maloprodajnimi enotami pomemben ponudnik kakovostne slovenske perutnine. »Omenjeni certifikat je pomemben predvsem z vidika  ponudbe in prepoznavnosti med potrošniki, ki vse pogosteje iščejo kakovostne prehrambene proizvode. Proizvodi Pivka perutninarstva pa se ponašajo tudi z označbo višja kakovost«, je še poudarila. 


Pivka Perutninarstvo, d. d., je drugi največji proizvajalec perutninskega mesa v Sloveniji s 55-letno tradicijo. Osnovna dejavnost je prireja piščančjega mesa, ki zajema več faz od priprave krmnih mešanic, vzreje piščancev, klanje živali in pripravo mesa za prodajo ter predelavo mesa. Glavni proizvodi podjetja so sveže in zamrznjeno piščančje meso ter meso začinjeno za žar in peko, barjeni izdelki: šunke, salame, hrenovke in paštete.


Uradno odprtje so zaposleni v skupini Pivka v družbi s poslovnimi partnerji pospremili z željami za dobro sodelovanje. »Recept za uspeh sestavljajo sodelovanje, povezovanje ter dobre želje,« so na steno obrata zapisali tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon ter direktor skupine Jata Emona in predsednik Nadzornega sveta Pivke Stojan Hergouh, predsednik uprave mag. Janez Rebec, član uprave Aleksander Debevec ter s tem uradno odprti omenjeni obrat.


*   *   *