Skoči na vsebino

NOVICA

Slovenski etnografski muzej se je skupaj z MKGP predstavljal na sejmu Colourfull world v Pekingu

Ljubljana, 29. 10. 2018 - Slovenski etnografski muzej se je med 25. in 28. oktobrom skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano na pobudo Ministrstva za kulturo in s sodelovanjem Veleposlaništva RS v Pekingu predstavljal na mednarodnem sejmu Colorfull world. Sejem je bil paviljonska razstava kultur, katere namen je okrepiti kulturne izmenjave med Kitajsko in državami po vsem svetu, potekal pa je v Pekingu.

Slovenski etnografski muzej je pod naslovom: »Kje so čebele doma? To je naša Slovenija« na sejmu predstavljal Slovenijo z njeno bogato čebelarsko dediščino in z njo povezanimi posebnostmi, kot so poslikane panjske končnice. Muzej, ki čebelarsko dediščino raziskuje, varuje in ohranja, ji v letu 2018 posveča posebno muzejsko razstavo z naslovom »Kjer so čebele doma«. 


Razstava »Kje so čebele doma?« je bila sestavljena iz panojev, na katerih so bili slikovno in z besedili predstavljeni čebelarska dediščina Slovenije in poslikane panjske končnice, ki jih hrani SEM. Grafična predstavitev je vključevala tudi interaktivni paviljon Čebelji svet in promocijo svetovnega dneva čebel.  

 

 

*   *   *