Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenski etnografski muzej se je skupaj z MKGP predstavljal na sejmu Colourfull world v Pekingu

Ljubljana, 29. 10. 2018 - Slovenski etnografski muzej se je med 25. in 28. oktobrom skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano na pobudo Ministrstva za kulturo in s sodelovanjem Veleposlaništva RS v Pekingu predstavljal na mednarodnem sejmu Colorfull world. Sejem je bil paviljonska razstava kultur, katere namen je okrepiti kulturne izmenjave med Kitajsko in državami po vsem svetu, potekal pa je v Pekingu.

Slovenski etnografski muzej je pod naslovom: »Kje so čebele doma? To je naša Slovenija« na sejmu predstavljal Slovenijo z njeno bogato čebelarsko dediščino in z njo povezanimi posebnostmi, kot so poslikane panjske končnice. Muzej, ki čebelarsko dediščino raziskuje, varuje in ohranja, ji v letu 2018 posveča posebno muzejsko razstavo z naslovom »Kjer so čebele doma«. 


Razstava »Kje so čebele doma?« je bila sestavljena iz panojev, na katerih so bili slikovno in z besedili predstavljeni čebelarska dediščina Slovenije in poslikane panjske končnice, ki jih hrani SEM. Grafična predstavitev je vključevala tudi interaktivni paviljon Čebelji svet in promocijo svetovnega dneva čebel.  

 

 

*   *   *