Skoči na vsebino

NOVICA

Teden od 5. do 11. novembra

Ponedeljek, 5. 11. 2018 


4. Salon štajerskih mladih vin Pubec 2018


18.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila otvoritve 4. Salona štajerskih mladih vin Pubec 2018 (dogodek se začne že ob 17. uri). Štajerski izraz »pubec« (mlad fant) simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. 

3. Salon štajerskih mladih vin bo potekal tudi v Ljubljani (v Festivalni dvorani), in sicer v sredo, 7. novembra, od 17. ure dalje.  
Lokacija:  Salon Audi, Ptujska cesta 150, Maribor

 

Od četrtka, 8. 11., do petka, 9. 11. 2018 


Obisk  mednarodnega sejma vin in alkoholnih pijač v Hongkongu

 

Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo skupaj z gospodarsko delegacijo obiskala Posebno upravno območje Ljudske republike Kitajske Hongkong. Obisk je namenjen predstavitvi Slovenije na enem največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji »Hong Kong International Wine & Spirits Fair«. Obisk predstavlja tudi eno od pomembnih aktivnosti na področju mednarodnih aktivnosti MKGP. Ministrica bo zato v okviru obiska opravila več dvostranskih pogovorov s predstavniki vodstva Posebnega upravnega območja Ljudske republike Hongkong, ki so pomembna podlaga za krepitev gospodarskega sodelovanja.
PODROBNEJŠI PROGRAM obiska bo medijem POSREDOVAN NAKNADNO.
Lokacija: Hongkong

 

Četrtek, 8. 11. 2018 


Konferenca »Od kmetije do vilice - lokalno pridelana hrana za zdravo prihodnost«


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil konference z naslovom »Od kmetije do vilice – lokalno pridelana hrana za zdravo prihodnost«. Konferenco organizira evropski poslanec dr. Igor Šoltes. Namen konference je, da se predstavijo cilji in vsebina pobude za izvzetje živil iz sistema javnega naročanja, tokrat iz vidika EU. K sodelovanju na konferenco sta vabljena pristojna evropska komisarja: Elżbieta Bienkowska, komisarka za notranji trg, industrijo, podjetništvo, mala in srednja podjetja in Vytenis Andriukaitis, komisar za zdravje in varnost hrane, ki naj bi osvetlila, kako lahko države članice EU vključno s Slovenijo, to izvedejo v okviru sedanje zakonodaje, oziroma katere spremembe so potrebne za izvedbo. 
Lokacija: Evropski parlament, Bruselj

 

Petek, 9. 11. 2018

 

Dolenjsko martinovanje 2018
19.00    Državna sekretarka mag.Tanja Strniša se bo udeležila Dolenjskega Matinovanja. 
Lokacija: grad Grm, Novo mesto

 

Nedelja, 11. 11. 2018 


Martinovanje na Ptuju


12.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila otvoritve tradicionalnega martinovanja na Ptuju.
Lokacija: Mestni trg, Ptuj

 

Podelitev priznanj ob državni razstavi potic 


14.00    Državna sekretarka mag.Tanja Strniša se bo udeležila podelitve priznanj ob državni razstavi potic. 
Lokacija: Lovska dvorana v Žužemberku

 

*    *    *
Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si