Skoči na vsebino

NOVICA

Obisk ministrice Pivec in gospodarske delegacije v Hongkongu (8. – 9. november 2018)

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec bo skupaj z gospodarsko delegacijo obiskala Posebno upravno območje Ljudske republike Kitajske Hongkong. Obisk je namenjen že tretji predstavitvi Slovenije na enem največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji »Hong Kong International Wine & Spirits Fair«. Obisk predstavlja eno od pomembnih aktivnosti na področju mednarodnih aktivnosti ministrstva. Ministrica bo zato v okviru obiska opravila več dvostranskih pogovorov s predstavniki vodstva Posebnega upravnega območja Ljudske republike Hongkong, ki so pomembna podlaga za krepitev gospodarskega sodelovanja.


Na podlagi uspešne predstavitve slovenskih vinarjev na Mednarodnem sejmu vin in žganih pijač v Hongkongu v preteklih dveh letih je bila sprejeta odločitev, da se bodo na sejmu predstavili tudi letos. Na 72 m2 velikem razstavnem paviljonu, ki je postavljen v središče razstavne hale se bo  predstavilo sedem slovenskih vinarjev: Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Aloša Jakončič, Vinakoper, Vinakras, Radgonske Gorice, Steyer in podjetje Alps Wine, ki zastopa podjetje Vipava 1894, kmetijo Tomažič, Karola & Igorja & Marjana Simčiča ter Aufbix gin. Na sejmu se bosta predstavili tudi oljarna Kocbek z bučnim oljem in podjetje Stork, proizvajalec sladoledov iz kakovostnih naravnih sestavin. 

 

Poleg podpore predstavitvi slovenskih proizvajalcev in promocije Slovenije na sejmu se bo ministrica Pivec srečala tudi z vodstvom Posebnega upravnega območja Hongkonga. Predvideno je srečanje s sekretarjem za Trgovino in ekonomski razvoj  Edvardom Yauom ter Sophio Chan Sui-chee, sekretarko pristojno za hrano in zdravstvo. Dvostranski pogovori bodo namenjeni krepitvi nadaljnjega gospodarskega sodelovanja.

 

 

*    *    *

 

Podrobnejše informacije glede dogodka / dogovori za izjave za medije: 
Luka Kočevar, gsm: +386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si