Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vabilo na novinarsko konferenco pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom

Tretji petek v novembru, letos 16. novembra, bomo sedmič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je vlada razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi projekt tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja.

 

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 13. novembra 2018 ob 10.00, na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Katedra za pedologijo in varstvo okolja, Jamnikarjeva 101, Ljubljana (pritličje, predavalnica 11).

 

Na njej bodo sodelovali:


-    dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
-    Jure Leben, minister za okolje in prostor, 
-    Jan Škoberne. državni sekretar, Ministrstvo za kulturo,
-    Pia Vračko, državna sekretarka, Ministrstvo za zdravje,
-    Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,
-    Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, 
-    prof. dr. Helena Grčman, predstojnica Katedre za pedologijo in varstvo okolja na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. 

 

Govorci bodo vsak iz svojega vidika osvetlili pomen medresorskega povezovanja in sodelovanja pri dnevu slovenske hrane oz. pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo med, mleko, maslo, kruh in jabolko. 

 

Na novinarski konferenci bodo prisotni tudi predstavniki ostalih sodelujočih institucij (Zavoda RS za šolstvo, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Zveze sadjarskih društev Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zadružne zveze Slovenije ter Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije).