Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

NAPOVEDNIK DOGODKOV OD 12. DO 18. NOVEMBRA

Ponedeljek, 12. 11. 2018 


Ogled sanacije poplavljenih območij v občini Tržič


8.30    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek si bo ogledal potek sanacije poplavljenih območij v občini Tržič (predvidoma lokacije v Grahovšah in Potarjah).
Lokacija: zbor pred Gasilskim domom Lom pod Storžičem, Tržič


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil III. Seje Odbora KGZS OE Kranj, na kateri bodo med drugim razpravljali tudi o posledicah nedavnega neurja na kmetijskih zemljiščih v občini Tržič ter o njihovi sanaciji.
Lokacija: Kmetijska zadruga Križe (sejna soba), Cesta Kokrškega odreda 24, Križe

 

O stanju kmetijstva v Ilirski Bistrici


14.15    Ministrica dr. Aleksandre Pivec se bo srečala s predstavniki lokalne skupnosti Ilirska Bistrica. Pogovor bo tekel o stanju kmetijstva, čebelarstva, lovstva ter sanaciji škode po žledolomu.
Lokacija: Prostori »Zemonske vage«, Dolnji Zemon 87, Ilirska Bistrica

 

Okrogla miza o aktualnih temah v kmetijstvu


16.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize o aktualnih temah v kmetijstvu - konkurenčnosti, lokalno pridelani hrani ter zakupu kmetijskih zemljišč.

Lokacija: Kmetija Markovič, Polje 30b, Izola

 

Okrogla miza na temo prihodnosti kmetijstva


18.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize o aktivni kmetijski politiki, konkurenčnosti kmetijstva in možnostih, ki jih kmetijstvo lahko da okolju

Lokacija: Prostori »Emonca«, Vanganelska 20, Koper

 

Dogodek Okusi Krasa


20.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na povabilo Slovenskega deželnega gospodarskega združenja udeležila dogodka Okusi Krasa, večera italijanske in kraške kulinarike »Odkrivanje novih krajev, živih tradicij ter starodavnih in pristnih tradicij«. Dogodek poteka v okviru predstavitve rezultatov čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Italijo na področju gastronomije in enologije.
Lokacija: Restavracija Križman Repen, Italija


Torek, 13. 11. 2018


Novinarska konferenca – dan slovenske hrane / tradicionalni slovenski zajtrk


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila srečanja z mediji pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki bo v petek 16. novembra. Ministrstva, pristojna za kmetijstvo, kulturo, zdravje, izobraževanje, šolstvo in šport ter okolje in prostor bodo skupaj z ostalimi partnerji pri projektu medijem predstavila pomen dneva slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki bo tudi letos potekal po slovenskih šolah in vrtcih. 
Lokacija: Biotehniška fakulteta, predavalnica 11 (pritličje), Jamnikarjeva 101, Ljubljana 

 

Javna predstavitev opravljenih del in bodočih aktivnosti na Bazi 20


11.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila javne predstavitve opravljenih del v letu 2018 in bodočih aktivnosti na Bazi 20. Dela je opravila družba SiDG d.o.o, ki se na tak način vključuje v dolgoletna prizadevanja Občine Dolenjske Toplice ter Dolenjskega muzeja.
Lokacija: Informacijski center Baze 20 – Lukov dom, Podstenice 4, Dolenjske Toplice

 

Obnovljena stara zaščitena zidanica na Trški gori 


13.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil svečane predaje namenu obnovljene zidanice na Trški gori. Stara zaščitena zidanica je bila obnovljena v okviru projekta »Uživam tradicijo po kulinarični transverzali od Panonije do Jadrana«.
Lokacija: Trška gora pri Novem mestu

 

O kmetijstvu v Novem mestu


16.00    Ministrica dr. Aleksandre Pivec se bo srečala s predstavniki kmetov, MO Novo mesto ter drugih institucij, ki delujejo na področju kmetijstva v tej občini. Udeleženci srečanja bodo razpravljali o aktualnih temah v kmetijstvu. 
Lokacija: Kmetija Kastelic, Žabja vas 9, Novo mesto


Sreda, 14. 11. in četrtek, 15. 11. 2018


12. zasedanje kmetijskih ministrov z območja jugovzhodne Evrope


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 12. zasedanja kmetijskih ministrov z območja jugovzhodne Evrope. Na zasedanju bodo ministri iz regije Zahodnega Balkana in visoki predstavniki Evropske komisije ter držav članic EU (Hrvaške, Bolgarije, Madžarske in Nemčije) odprli razpravo, ki bo osredotočena na oceno približevanja držav pristopnic z območja jugovzhodne Evrope k EU. Poleg tega bodo države pristopnice podale oceno o stanju napredka in poudarile pomen nadaljnjega konstruktivnega medsosedskega sodelovanja ter pomen krepitve regionalnega sodelovanja na območju jugovzhodne Evrope. 
Lokacija: Struga, Makedonija


Četrtek, 15. 11. 2018 


12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu


10.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila 12. Mednarodne konference »Logistika v kmetijstvu«, ki jo že 10. leto organizirajo Občina Sevnica, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru in Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto. Osrednja tema letošnje konference bo »Svetovni izzivi logistike v kmetijstvu«.
Lokacija: Grm – Centru biotehnike in turizma, Sevno 13, Novo mesto

 


Otvoritvena slovesnost 21. Slovenskega festivala vin


16:00        Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila otvoritvene slovesnosti 21. Slovenskega festivala vin.        
Lokacija: Cankarjev dom Ljubljana


Petek, 16. 11. 2018 – DAN SLOVENSKE HRANE 


Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk


Po slovenskih vrtcih, šolah in drugih institucijah bo potekal tradicionalni slovenski zajtrk, ki tudi letos poteka na dan slovenske hrane. Vlada RS je namreč leta 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo na vsak tretji petek v novembru. Ena izmed pomembnih aktivnosti tega dneva je projekt tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami letos izvajali že sedmo leto zapored. Z razglasitvijo dneva slovenske hrane dajemo pomemben pečat hrani iz lokalnega okolja, ozaveščamo javnost o pomenu domače pridelave in predelave hrane ter uživanju le-te, ter o zajtrku, kot pomembnemu dnevnemu obroku za zdrav način življenje in prehranjevanja. Predstavniki številnih institucij, državnih in drugih, bodo obeležili ta dan, po šolah in vrtcih pa bo potekal tradicionalni slovenski zajtrk. MKGP bo na ta dan v avli poslovne stavbe organiziral tudi tradicionalno tržnico lokalnih ponudnikov kmetijskih in živilskih proizvodov. 


Aktivnosti vodstva MKGP na dan slovenske hrane: 


09.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga bodo pripravili učenci OŠ Ormož. 
Lokacija: OŠ Ormož


12.00    Ob dnevu slovenske hrane se bo ministrica dr. Aleksandra Pivec udeležila predstavitve ugotovitev iz naravoslovnega dneva, ki so ga učenci skupaj z učitelji izvedli ob projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.
Lokacija: OŠ Ljudski vrt, Župančičeva 10, Ptuj

 

8.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila  tradicionalnega slovenskega zajtrka na OŠ Jurija Vege Moravče.
Lokacija: OŠ Jurija Vege, Moravče

 

7.30    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka z učeni OŠ Vodice ter nato z otroci v Vrtcu Škratek Svit (8:00)
Lokacija: OŠ Vodice in Vrtec Škratek Svit, Vodice

 

O lokacijah udeležbe drugih vidnejših predstavnikov države bomo medije obvestili naknadno. Več o dnevu slovenske hrane in projektu tradicionalni slovenski zajtrk na:
http://www.mkgp.gov.si/si/delovna_podrocja/promocija_lokalne_hrane/dan_slovenske_hrane/ in na www.tradicionalni-zajtrk.si, spremljate pa lahko tudi na Facebooku.

 

Srečanje s predstavniki ekoloških pridelovalcev in KGZ Ptuj


10:00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki ekoloških pridelovalcev in KGZ Ptuj
Lokacija: prostori OŠ Ormož