Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 19. do 25. novembra

Ponedeljek, 19. 11. in torek, 20. 11. 2018


Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo v ponedeljek udeležila zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo. Na zasedanju bo s področja kmetijstva potekala razprava o reformi Skupne kmetijske politike (SKP), s področja ribištva naj bi bil sprejet politični dogovor glede predloga Sveta o določitvi ribolovnih možnosti za nekatere staleže globokomorskih rib za leti 2019 in 2020. Predvidena je tudi izmenjava mnenj glede izzivov na področju varstva rastlin ter o razmerah na kmetijskih trgih. Pod točko razno bo Komisija poročala o izvajanju ribiškega sklada.


Ob robu zasedanja se bo ministrica dr. Aleksandra Pivec v torek srečala še s komisarjem za kmetijstvo Philom Hoganom in komisarjem za področje ribištva Karmenom Vello. Komisarju Hoganu bo ministrica predstavila slovenska stališča glede reforme SKP, srečanje s komisarjem Vello pa bo namenjeno seznanitvi s stališči RS do predloga uredbe o ribiškem skladu ter predlogu nadzorne uredbe.


Ob robu zasedanja bo IZJAVA ZA MEDIJE - predvidoma v torek, 20. 11.; lokacija in ura bosta sporočeni naknadno – info: Luka Kočevar – gsm 041/495 163
Lokacija: Svet EU, Bruselj, Belgija

 

Sreda, 21. 11. 2018


Srečanje s predstavnicami Zveze kmetic Slovenije


13.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavnicami Zveze kmetic Slovenije. Pogovor bo tekel o aktualnih temah, povezanih z ženskami v kmetijstvu.


ZAPRTO ZA JAVNOST – možnost FOTOTERMINA NA ZAČETKU.
Lokacija: MKGP (sejna soba 533, 5. nadstropje), Dunajska 22, Ljubljana

 

 

Ogled interaktivnega paviljona »Čebelji svet«


15.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo v Slovenskem etnografskem muzeju obiskala razstavo z naslovom »Kjer so čebele doma«. Razstava podaja pogled na avtohtono kranjsko čebelo, panje, poslikane panjske končnice in čebelnjake, katerih bogata dediščina večplastno zaznamuje slovensko kulturno krajino. Z njo muzej obeležuje prvo praznovanje svetovnega dneva čebel ter Evropsko leto kulturne dediščine 2018. V okviru razstave si bo ministrica ogledala tudi interaktivni paviljon »Čebelji svet«, s katerim je Slovenija pred razglasitvijo svetovnega dne čebel informirala najširšo javnost o pomenu čebel, čebelarstva in opraševanja nasploh za človeštvo, v smislu preprečevanja lakote oz. zagotavljanja prehranske varnosti ter varovanja okolja. Interaktivni paviljon bo po razstavi v SEMu prešel v uporabo Čebelarske zveze Slovenije za izvajanje naloge ozaveščanja mladine in širše javnosti o pomenu čebelarstva v okviru delovanja javne svetovalne službe v čebelarstvu. Najkasneje do konca marca 2019 se bo nahajal v Muzeju Lojzeta Slaka v Občini Mirna Peč.

Lokacija: Slovenski etnografski muzej, Metelkova ul. 2, Ljubljana

 

Petek, 23. 11. 2018

 

Sestanek z predstavniki škotskega podjetja BSW
8.00
 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala s predstavniki škotskega podjetja BSW.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

35. seja Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov


9.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 35. seje Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih prozivodov. Na seji sveta bodo med drugim obravnavali naslednje teme: dopolnjen predlog Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov 2019-2025, potrditev spremembe sestave sektorskega odbora za mleko, stanje glede nadaljevanja izvajanja promocije po sektorjih ter informacijo glede meritev uspešnosti izvajanja promocije ter oceno rezultatov.
ZAPRTO ZA JAVNOST – možnost FOTOTERMINA NA ZAČETKU.
Lokacija: MKGP (5. nadstropje, sejna soba 533), Dunajska 22, Ljubljana

 

Predstavitev projekta o pomenu divjih opraševalcev v kmetijstvu


11.00  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila predstavitve projekta z naslovom »Pomen divjih opraševalcev pri opraševanju kmetijskih rastlin in trajnostno upravljanje v kmetijstvu za zagotovitev zanesljivega opraševanja«. Nosilec projekta je Nacionalni inštitut za biologijo, drugi izvajalci pa so še: Kmetijski inštitut Slovenije; Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta; Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma ter Biotehniški center Naklo.
Lokacija: Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, Ljubljana

 

* * *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp(at)gov.si