Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

35. seja Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov

Ljubljana, 23. 11. 2018 – Danes se je na svoji 35. seji sestal Svet za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov. Seje se je udeležila tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec. Člani sveta so se na tokratni seji seznanili z dopolnjenim predlogom Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov za obdobje 2019-2025, ki naj bi ga po načrtih sprejela vlada do konca leta 2018.

Člani sveta so se seznanili z dopolnjeno verzijo Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov za obdobje 2019-2025, ki je trenutno v medresorskem usklajevanju. Ministrstvo načrtuje sprejem dokumenta na Vladi RS do konca leta 2018. 


Svet se je seznanil z informacijo o izdelavi programske podpore za zbiranje prispevkov zavezancev za plačilo prispevka po Zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov (ZPKŽP).


MKGP je predstavil načrte za izvajanje promocije v letu 2019, ko bo potekal zadnji val kampanje v okviru 3-letnega programa promocije pod sloganom Naša super hrana. Svet se je seznanil z nadaljnjimi koraki, ki jih bo moral po sprejetju 6-letnega strateškega načrta izvesti MKGP v sodelovanju s sektorji za začetek izvajanj promocije po novem 6-letnem strateškem načrtu (2019-2025). 
Svet se je nadalje seznanil z rezultati javnomnenjskih raziskav, ki kažejo, da je po dvoletnem komuniciranju znotraj kampanje prepoznavnost in zaupanje v označbo in shemo izbrana kakovosti dobra.


Svet za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov v okviru Zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov sestavljajo: mag. Anita Jakuš, predstavnica Zadružne zveze Slovenije, predsednica sveta, dr. Tatjana Zagorc, predstavnica Gospodarske zbornice Slovenije, Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS - ZKŽP), Karmen Rodman, (GZS - ZKŽP), Danilo Potokar, predstavnik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), Anton Jagodic, (KGZS), Janja Kokolj Prošek, (MKGP) in Adrijana Bezeljak, (MKGP). Zaradi odstopa g. Roberta Serca (GZS - ZKŽP), trenutno MKGP pripravlja predlog imenovanja novega člana sveta na predlog GZS – ZKŽP.

 

 

*    *    *