Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 26. novembra do 2. decembra

Ponedeljek, 26. 11. 2018

 

33. tradicionalni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja 

 

9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 33. tradicionalnega posveta Javne službe kmetijskega svetovanja. Posvet je namenjen predstavitvi delovanja podsistemov in njihovi povezavi v Sistem inovacij in prenosa znanja v kmetijstvu (AKIS) v Sloveniji, udeleženci pa bodo razpravljali tudi o vsebinah, ki bodo del strateškega načrta SKP po letu 2020. Z dogodkom želijo organizatorji okrepiti povezave med deležniki prenosa znanja v Sloveniji, ki temeljijo na potrebah kmeta. Na posvetu bo obravnavano sodelovanje javnih služb v rastlinski proizvodnji in živinoreji, sodelovanje fakultet, šol in drugih izobraževalnih organizacij z raziskovalnim organizacijam na področju kmetijstva. Velik poudarek bo dan tudi prenosu znanja ter krepitvi medsebojnih povezav.
Lokacija: Hotel Thermana park Laško, Zdraviliška cesta 6, Laško

 

Torek, 27. 11. 2018

 

3. Agrobiznisov tehnološko-investicijski forum: Nove tehnologije v kmetijstvu

 

9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 3. Tehnološko-investicijskega foruma z naslovom: »Nove tehnologije v kmetijstvu«, ki ga organizira časnik Finance v okviru projekta Agrobiznis. Na forumu bo med drugim predstavljeno, kaj prinašata kmetijstvu robotizacija in blockchain, predstavljeni pa bodo tudi primeri dobrih praks iz Slovenije kot tudi iz tujine.
Lokacija: Kristalna palača, BTC Ljubljana 

 

 

7. seja Sveta za živinorejo 

 

12.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 7. seje Sveta za živinorejo, na kateri bodo med drugim obravnavali: predlog pridobivanja strokovnega mnenja Sveta za živinorejo v postopku potrjevanja rejskih programov in njihovih sprememb; letošnje spremembe rejskih programov ter v okviru področne zakonodaje objavo seznama rejskih organizacij in rejskih programov.
    ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA NA ZAČETKU. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

 

Slovesna podelitev Zoisovih nagrad

 

20.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slovesnosti ob podelitvi Zoisovih nagrad, ki jih podeljuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport za izjemne dosežke v znanstveni in raziskovalno – razvojni dejavnosti. 
Lokacija: Cankarjev dom Ljubljana

 

Sreda, 28. 11. 2018 

 

Srečanje s predstavniki Delavskega društva hribovskih kmetij in podeželja

 

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala s predstavniki Delavskega društva hribovskih kmetij in podeželja. Tema pogovora bo aktualno stanje v kmetijstvu na področju SV dela Haloz. 
ZAPRTO ZA JAVNOST 
Lokacija: MKGP, Ljubljana

 

 

Srečanje z župani SV Slovenije


14.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z župani SV Slovenije. Na srečanju, ki ga organizira Ustanova dr. Antona Trstenjaka, bodo spregovorili o možnostih za razvoj slovenskega kmetijstva in podeželja.
Lokacija: Pomurski sejem (Dvorana 2), Cesta na stadion 2, Gornja Radgona

 

Od četrtka, 29. 11., do nedelje, 2. 12. 2018 

 

49. sejem NARAVA – ZDRAVJE

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na letošnjem sejmu NARAVA-ZDRAVJE sodeluje s temami s področja  gozdarstva in ribištva.  V sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in družbo Slovenski državni gozdovi d.o.o. na notranjem in na zunanjem razstavnem prostoru predstavlja promocijsko kampanjo »Skrbno z gozdom«, ki nagovarja vse, ki so tako ali drugače povezani z gozdom. Kampanja  ozavešča o kulturi ustreznega obnašanja in skrbnega ravnanja z gozdom, opozarja na nevarnosti in pasti pri sečnji in spravilu lesa, pravila pri pridobivanju in označevanju okrasnih drevesc, informira o sledljivosti lesa v povezavi z legalo sečnjo ter ukrepe države pri sanaciji poškodovanih gozdnih površin in obnovi v ujmah poškodovanih gozdov s pomočjo ukrepov Programa razvoja podeželja 2014-2020.
Na področju ribištva pa se obiskovalcem predstavljamo z ozaveščevalno kampanjo o trajnostnih ribiških proizvodih in proizvodih iz akvakulture. Sejemska predstavitev vključuje degustacije ribjih jedi, preko nagradne igre pa poteka informiranje obiskovalcev o obstoju kakovostnih lokalnih ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture. S pomočjo interaktivne stene se obiskovalci lahko preizkusijo v poznavanju slovenskih avtohtonih vrst rib in morskih živali, si ogledajo zanimiv akvarij z ribami ter se pogovorijo o možnostih črpanja sredstev v okviru Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

 

Četrtek, 29. 11. 2018
14.15    Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo skupaj z vodstvom Gospodarskega razstavišča ogledala sejem Narava zdravje.
Lokacija: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

 

Četrtek, 29. 11. 2018 


Srečanje z evropskim komisarjem za zdravje in varno hrano
 

9.15    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na dvostranskem srečanju sestala s komisarjem EU za zdravje in varno hrano Vytenisem Andriukaitisom, s katerim bosta izmenjala poglede in stališča o trenutno odprtih vprašanjih s področja varne in kakovostne hrane.
PODROBNOSTI O OBISKU BODO MEDIJEM POSLANE NAKNADNO!
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

120. obletnica Kmetijskega inštituta Slovenije

 

16.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slovesnosti ob 120. obletnici Kmetijskega inštituta Slovenije. 
Lokacija: Grand Hotel Union, Ljubljana

 

Petek, 30. 11. 2018 

 

Obisk Porabja – Seja koordinacije AGRASLOMAK
 

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na povabilo Razvojne agencije Slovenska krajina iz Monoštra in koordinacije AGRASLOMAK na obisku v Porabju. Ministrico bo sprejel generalni konzul RS dr. Boris Jesih, sledilo pa bo srečanje s predsednikom zveze Slovencev na Madžarskem, predsednikom slovenske samouprave, predstavnico slovenske narodne skupnosti v madžarskem parlamentu ter vodjo Razvojne agencije Slovenska krajina iz Monoštra.
Lokacija: Generalni konzulat RS (Kossuth u. 39, Monošter / Szentgotthárd, Madžarska)

 

11.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila seje koordinacije AGRASLOMAK. Na seji bodo med drugim razpravljali o aktualnem stanju v kmetijstvu v Sloveniji in sosednjih državah ter o programu dela koordinacije AGRASLOMAK za leto 2019.
Lokacija: slovenska vzorčna kmetija na Gornjem Seniku v Porabju 

 

 

Programski svet sejma AGRA
 

14.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila programskega sveta sejma AGRA, na katerem bodo obravnavali poročilo o letošnjem mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA ter spregovorili o vsebinskih izhodiščih za sejem AGRA 2019.
Lokacija: prostori Pomurskega sejma, Gornja Radgona

 

Srečanje s predstavniki vinogradnikov iz Ormoža


17.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki vinogradnikov iz območja Ormoža.
    ZAPRTO ZA MEDIJE
Lokacija: KGZS Zavod Ptuj Izpostava Ormož, Hardek 34 g, Ormož
 

 

Tradicionalna prireditev »Vino v čaši pri Andraši«
 

19.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila tradicionalne prireditve »Vino v čaši pri Andraši«, na kateri se predstavljajo domači ponudniki mladih vin in kulinarike. Prireditev organizirajo Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah, Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci ter Turistično društvo Vitomarci.
Lokacija: Večnamenska dvorana v Vitomarcih 

 

Sobota, 1. 12. 2018 


Zaključna prireditev ZSPM ter izbor naj projekta podeželske mladine 2018

 

18.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila zaključne prireditve Zveze slovenske podeželske mladine, s katero bodo »zaključili« delo za leto 2018, na prireditvi bodo prvič podelili nagrado za »Naj projekt podeželske mladine 2018«
Lokacija: Gostilna Pri Japu, Praproče pri Temenici 6, Šentvid pri Stični

 

*    *    *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si