Skoči na vsebino

NOVICA

MKGP se predstavlja na 49. sejmu Narava-zdravje

Ljubljana, 29. november 2018 – Na Gospodarskem razstavišču se je danes začel 49. sejem Narava – zdravje, na katerem se tudi letos predstavlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in sicer s temami s področja gozdarstva in ribištva. Na dan otvoritve (sejem sicer traja do nedelje, 2. 12.) si je sejem ogledala tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec.

MKGP v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in družbo Slovenski državni gozdovi d.o.o. na notranjem in na zunanjem razstavnem prostoru predstavlja promocijsko kampanjo »Skrbno z gozdom«, ki nagovarja vse, ki so tako ali drugače povezani z gozdom. Kampanja  ozavešča o kulturi ustreznega obnašanja in skrbnega ravnanja z gozdom, opozarja na nevarnosti in pasti pri sečnji in spravilu lesa, pravila pri pridobivanju in označevanju okrasnih drevesc, informira o sledljivosti lesa v povezavi z legalo sečnjo ter ukrepe države pri sanaciji poškodovanih gozdnih površin in obnovi v ujmah poškodovanih gozdov s pomočjo ukrepov Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Na področju ribištva pa se obiskovalcem predstavljamo z ozaveščevalno kampanjo o trajnostnih ribiških proizvodih in proizvodih iz akvakulture. Sejemska predstavitev vključuje degustacije ribjih jedi, preko nagradne igre pa poteka informiranje obiskovalcev o obstoju kakovostnih lokalnih ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture. S pomočjo interaktivne stene se obiskovalci lahko preizkusijo v poznavanju slovenskih avtohtonih vrst rib in morskih živali, si ogledajo zanimiv akvarij z ribami ter se pogovorijo o možnostih črpanja sredstev v okviru Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

*    *    *