Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

MKGP se predstavlja na 49. sejmu Narava-zdravje

Ljubljana, 29. november 2018 – Na Gospodarskem razstavišču se je danes začel 49. sejem Narava – zdravje, na katerem se tudi letos predstavlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in sicer s temami s področja gozdarstva in ribištva. Na dan otvoritve (sejem sicer traja do nedelje, 2. 12.) si je sejem ogledala tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec.

MKGP v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in družbo Slovenski državni gozdovi d.o.o. na notranjem in na zunanjem razstavnem prostoru predstavlja promocijsko kampanjo »Skrbno z gozdom«, ki nagovarja vse, ki so tako ali drugače povezani z gozdom. Kampanja  ozavešča o kulturi ustreznega obnašanja in skrbnega ravnanja z gozdom, opozarja na nevarnosti in pasti pri sečnji in spravilu lesa, pravila pri pridobivanju in označevanju okrasnih drevesc, informira o sledljivosti lesa v povezavi z legalo sečnjo ter ukrepe države pri sanaciji poškodovanih gozdnih površin in obnovi v ujmah poškodovanih gozdov s pomočjo ukrepov Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Na področju ribištva pa se obiskovalcem predstavljamo z ozaveščevalno kampanjo o trajnostnih ribiških proizvodih in proizvodih iz akvakulture. Sejemska predstavitev vključuje degustacije ribjih jedi, preko nagradne igre pa poteka informiranje obiskovalcev o obstoju kakovostnih lokalnih ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture. S pomočjo interaktivne stene se obiskovalci lahko preizkusijo v poznavanju slovenskih avtohtonih vrst rib in morskih živali, si ogledajo zanimiv akvarij z ribami ter se pogovorijo o možnostih črpanja sredstev v okviru Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

*    *    *