Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 3. do 9. decembra

Ponedeljek, 3. 12. 2018


Srečanje s predstavniki Zveze društev rejcev drobnice Slovenije


13.45    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki Zveze društev rejcev drobnice Slovenije. Pogovor bo tekel o stanju oz. težavah na področju reje drobnice ter o smernicah za njihovo reševanje.

ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Torek, 4. 12. 2018


Posvet o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila posveta na temo dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, ki ga organizirata MKGP in KGZS. Posvet je namenjen svetovalcem, ki pokrivajo področje dopolnilnih dejavnosti, zaposlenim na upravnih enotah, inšpekcijskih službah, predstavnikom in strokovnim delavcem lokalnih akcijskih skupin in nosilcem dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Dopolnilne dejavnosti, ki kmetijam omogočajo boljšo rabo proizvodnih zmogljivosti, izkoriščenosti delovnih moči, izboljšanje dohodkovnega položaja kmetij in novih delovnih mest na podeželju, se opravljajo na 4.563 kmetijah, ki imajo dovoljenja za opravljanje 17.900 vrst dopolnilnih dejavnosti (povprečno 3,9 dopolnilnih dejavnosti na kmetijo). 
Lokacija: KGZS (velika sejna soba), Gospodinjska ul. 6, Ljubljana

 

Srečanje s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije 


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije -  Sekcije za gostinstvo in turizem. Na srečanju bo pogovor tekel o možnostih sodelovanja, s poudarkom na sodelovanju pri izvedbi projekta Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021 ter ostalih aktivnostih, ki se nanašajo na promocijo lokalne hrane.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA NA ZAČETKU.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Sreda, 5. 12. 2018 – SVETOVNI DAN TAL


Mednarodni strokovni posvet »Lombergarjevi dnevi«


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila prvega dne sicer tridnevnega tradicionalnega mednarodnega strokovnega posveta »Lombergarjevi dnevi« - 11. Vinogradniškega posveta. »Lombergarjevi dnevi« potekajo 5. (11. Vinogradniški posvet), 6. (5. Poljedelski posvet in 7. decembra (14. Sadjarski posvet). So eden izmed osrednjih dogodkov organizatorja – Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, združujejo pa znanstvenike, strokovne delavce in kmetovalce iz vinogradniške, poljedelske ter sadjarske proizvodnje. V okviru »Lombergarjevih dnevov« potekala tudi spremljevalna razstava v njegov spomin.  Otvoritve razstave (ob 8.30 uri) se bo udeležila tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec 
Lokacija: Večnamenski kulturno turistično podjetniški center, Pesnica pri Mariboru

 

Okrogla miza »Domače je res drugače!« - Promocija lokalne samooskrbe


11.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize z naslovom »Domače je res drugače!«. Lokalne akcijske skupine (LAS) iz dveh regij (skupaj 22 občin), so se povezale pri v okviru projekta »Jem drugače, jem domače!«, katerega osnovni namen je promocija lokalno pridelane / predelane hrane, ozaveščanje otrok ter staršev o pomenu lokalne prehrane in usposabljanje lokalnih ponudnikov. V projekt so vključeni: TOTI LAS, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Dobro za nas, LAS Bogastvo podeželja, LAS Lastovica. 
Lokacija: Kulturni dom Kamnica, Vrbanska cesta 97, Kamnica

 

Obisk Biotehniške šole Maribor


13.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo obiskala Biotehniško šolo Maribor, ki je s skoraj 150. letno tradicijo najstarejša kmetijska šola v Sloveniji. Vodstvo šole bo ministrici predstavilo dejavnost šole, šolsko posestvo ter aktivnosti, ki potekajo v zvezi z novogradnjo.
Lokacija: Biotehniška šola Maribor, Vrbanska cesta 30, Maribor


Četrtek, 6. 12. 2018 


Srečanje z veleposlanico Madžarske


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na vljudnostnem srečanju sprejela veleposlanico Madžarske v Sloveniji Nje. eksc. Edit Szilágyiné Bátorfi.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Podelitev priznanj Obrtnik leta 2018 ter Podjetnik leta 2018


18.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slavnostne podelitve priznanj Obrtnik leta 2018 ter Podjetnik leta 2018, ki jo organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. 
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju

 

Petek, 7. 12. 2018 


Redni sestanek z vodstvom Zadružne zveze Slovenije

 

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na rednem mesečnem sestanku srečala z vodstvom Zadružne zveze Slovenije.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Mednarodni strokovni posvet »Lombergarjevi dnevi«


10.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila tretjega, zadnjega dne mednarodnega strokovnega posveta »Lombergarjevi dnevi« - 14. Sadjarskega posveta. Lombergarjevi dnevi so eden izmed osrednjih dogodkov organizatorja – Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, združujejo pa znanstvenike, strokovne delavce in kmetovalce iz vinogradniške, poljedelske ter sadjarske proizvodnje. 
Lokacija: Večnamenski kulturno turistično podjetniški center, Pesnica pri Mariboru

 

20. Podelitev priznanj naj skrbnim lastnikom gozda 2018


11:00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil podelitve priznanj naj skrbnim lastnikom gozda 2018. Prireditev organizira Zavod za gozdove Slovenije, priznanja pa bodo podelili štirinajstim najbolj skrbnim lastnikom gozdov, po enemu iz vsake območne enote ZGS. Priznanje se letos podeljuje že dvajsetič. 
Prejemniki priznanj s svojim delom in odnosom do gozda izkazujejo vrednote dobrega gospodarjenja z gozdom: tesno življenjsko povezanost z gozdom, strokovno izvedbo del v gozdu, spoštovanje večnamenske vloge gozdov, prizadevanje za varno delo v gozdu, skrb za ustrezno varnostno opremo in nenehno lastno usposabljanje.
Lokacija: Center biotehnike in turizma GRM, Sevno 13, Novo mesto

 

Sestanek z Zadrugo Kooperativa Kristal, z. o. o.

 

12.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom Zadruge Kooperativa Kristal z.o.o. Pogovor bo tekel o rezultatih letošnje pridelave sladkorne pese ter o aktivnostih zadruge v prihodnosti.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Slovesnost ob Dnevu človekovih pravic - UDELEŽBA NA DOGODKU ODPOVEDANA!!!
 

18.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slovesnosti ob Dnevu človekovih pravic.
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju

 

3. Državno ocenjevanje in razstava kruha iz krušne peči


18.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila 3. državnega ocenjevanja in razstave kruha iz krušne peči. Dogodek organizira Društvo podeželskih žena iz Velikih Lašč.
Lokacija: Dom krajanov v Robu, Velike Lašče

 

*    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si