Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državna sekretarka Strniša na Lombergarjevih dnevih

Pesnica pri Mariboru, 7. 12. 2018 – Državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša se je udeležila sadjarskega posveta v sklopu 14. Lombergarjevih dni v Pesnici pri Mariboru, ki so potekali v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Sadjarje je pozvala k povezovanju, saj bodo le tako lahko bolj konkurenčni in uspešni. 

Državna sekretarka je zbranim sadjarjem predstavila dejavnosti Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pri pripravi na spremembe Skupne kmetijske politike EU in strarteškega načrta. Seznanila jih je z glavnimi smernicami in pomembnimi časovnimi mejniki. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v ta namen že pripravlja osnutek nove resolucije o strateških usmeritvah slovenskega kmetijstva in živilstva za obdobje po letu 2020, državna sekretarka pa je vse sadjarje pozvala, naj prek svojih organizacij sodelujejo pri pripravi. 


Spomnila je na dve zaporedni katastrofalni pozebi, ki sta še posebej prizadeli prav sektor sadjarstva, in letošnjo prenasičenost trga z jabolki. Zbrane je zato pozvala, naj v prihodnosti več in bolje sodelujejo med sabo, predvsem tiste z manjšim obsegom proizvodnje, saj jim to omogoča konkurenčnejše cene in večjo varnost na trgu. V ta namen ima Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavljen razpis za podporo organizacijam in skupinam proizvajalcev. Razpis, ki jim ga je državna sekretarka tudi podrobneje predstavila, je za leto 2018 odprt še do 20. decembra.