Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica Pivec v Biotehniškem centru Naklo

Ljubljana, 11. 12. 2018 – Ministrica dr. Aleksandra Pivec je danes dopoldne obiskala Biotehniški center Naklo. Sestala se je z vodstvom centra, ob tej priložnosti so ji predstavili načrtovani dolgoročni razvoj v izobraževalni, raziskovalni in storitveni dejavnosti na področju biotehnike.

Biotehniški center Naklo deluje v treh enotah: Srednja in Višja strokovna šola ter Medpodjetniški izobraževalni center. V formalno izobraževanje je vključenih več kot 1.000 srednješolcev in višješolcev. Poleg tega se v različna usposabljanja in tečaje letno vključi približno 4.000 udeležencev. Zaposlenih imajo 137 strokovnih in drugih delavcev.


Biotehniški center Naklo s svojimi aktivnostmi pokriva pretežno gorenjsko in osrednjeslovensko regijo in je zelo močno vpet v mednarodni prostor. V prihodnje jih čaka veliko izzivov pri ponudbi ustreznih programov za mladino in odrasle. Poleg razvijanja novih vsebin in programov želijo v prihodnjih letih posodobiti opremo in izboljšati infrastrukturo za izvajanje praktičnega usposabljanja za mladino in odrasle udeležence izobraževanj.


Vizija Biotehniškega centra Naklo je biti kakovostna izobraževalna, raziskovalna in razvojna ustanova, ki postavlja v ospredje občutek za naravo, skrb za pridelavo in predelavo zdrave hrane ter skrb za urejenost okolja v sodelovanju z gospodarstvom. Spodbujati želijo podjetnost in inovativnost ter skrbeti za osebni razvoj in prijazno delovno okolje zaposlenih.