Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica Pivec z vodstvom Trgovinske zbornice Slovenije

Ljubljana, 11. 12. 2018 – Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je danes srečala s predsednico Trgovinske zbornice Slovenije mag. Maričo Lah. Sestanek je bil namenjen predvsem spremembam Zakona o kmetijstvu ter aktualnemu stanju na področju trgovinske dejavnosti v Sloveniji.

Na sestanku je bilo izpostavljeno zlasti vprašanje tolmačenja določb Zakona o kmetijstvu, ki zadevajo odpravo nedovoljenih ravnanj. Sogovornici sta se dogovorili, da bo v kratkem izveden delovni sestanek, na katerem bodo predstavljene smernice za izvajanje tega dela Zakona o kmetijstvu. 


Predsednica Trgovinske zbornice je opozorila na problem administrativnih ovir in nujnost intenzivnega sodelovanja pri vzpostavitvi modela, ki bi povezoval manjše dobavitelje slovenske hrane, s ciljem njihove večje ponudbe na trgovskih policah. 


Izpostavljeno je bilo tudi vprašanje različnih shem kakovosti, ki jih imamo v Sloveniji, ter njihova ustrezna predstavitev potrošnikom.   

 

*    *    *