Skoči na vsebino

NOVICA

Teden od 14. do 20. januarja

Ponedeljek, 14. 1. 2019


Sestanek s predstavniki Zveze sadjarskih društev Slovenije


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala s predstavniki Zveze sadjarskih društev Slovenije. Pogovor bo tekel o aktualni problematiki v sektorju sadjarstva.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana


Torek, 15. 1. 2019


Sestanek na temo pozebe v sadjarstvu


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom KGZS ter predstavniki sadjarjev, in sicer na temo izplačil škode po pozebi v sadjarstvu. 
 ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana


Sreda, 16. 1. 2019 


Srečanje s predstavniki VINIS-a


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki VINIS-a. Tema pogovora bo aktualno stanje na področju sektorja vinarstva.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Srečanje z vodstvom KGZS


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na rednem sestanku srečala z vodstvom KGZS.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Srečanje s Sindikatom kmetov Slovenije


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki Sindikata kmetov Slovenije. Tema pogovora bodo predvsem kmetijska zemljišča ter lovstvo in divjad. 
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana


Četrtek, 17. – sobota, 19. 1. 2019 

 

84. mednarodni sejem »Zeleni teden« v Berlinu 


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo, na povabilo nemške zvezne ministrice za prehrano in kmetijstvo Julie Klöckner, v Berlinu udeležila 84. Mednarodnega sejma »Zeleni teden«. V času obiska se bo udeležila otvoritvenih slovesnosti sejma, sodelovala pri predstavitvi Slovenije, se udeležila 11. berlinskega vrha kmetijskih ministrov in drugih dogodkov, ki potekajo ob robu sejma v okviru Globalnega foruma za hrano in kmetijstvo (GFFA) 2019. Ministrica bo v času obiska sejma opravila vrsto bilateralnih srečanj z ministri ostalih držav udeleženk sejma ter se udeležila tudi srečanja ministrov z zvezno kanclerko dr. Angelo Merkel.


Slovenija - MKGP - se tudi letos predstavlja na tem sejmu z razstavnim prostorom, ki bo v hali 6.2. Vodilna tema predstavitve bosta hmeljarstvo in pivovarstvo kot pomembna izvozna potenciala Slovenije. 


Na razstavnem prostoru bodo sodelovala tudi tri slovenska zagonska podjetja (Gorki Chilli, Urban Planty in Barbasol) ter čebelar, ki bo s ponudbo čebeljih izdelkov predstavljal slovensko čebelarstvo. Obiskovalci sejma pa bodo lahko okušali tudi slovensko hrano in pijačo

 

Podrobnejši program obiska bo posredovan naknadno!


Lokacija: Berlin, Nemčija


Petek, 18. 1. 2019 


Strokovni posvet o trajnostnih zelenih površinah v mestih


8.45    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila Strokovnega posveta o trajnostnih zelenih površinah v mestih na temo vključevanja različnih skupin okrasnih rastlin, trajnic in lesnatih vrst v zunanje nasade, s poudarkom na mestnih nasadih. Posvet z mednarodno udeležbo organizira Združenje pridelovalcev okrasnih rastlin Slovenije. 
Lokacija: Univerza v Ljubljani - Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101 (predavalnica A4), Ljubljana   

 

Sobota, 19. 1. 2019 

 

Čurkarijada - Antonovanje na Kogu


15.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila že tradicionalnega Antonovanja na Kogu (Občina Ormož), v okviru katerega bo potekal osrednji dogodek - t. i. čurkarijada. Gre za senzorično ocenjevanje čurk - kašnatih klobas, ki ima v Sloveniji bogato tradicijo. 
Lokacija: OŠ Kog, Kog 1, 2276 Kog
 

 

                                                                                                                 *    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si