Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Predstavitev poklica kmeta na 11. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa

Ljubljana, 25. 1. 2019 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine aktivno sodeluje na 11. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa.

Na razstavnem prostoru v hali C Gospodarskega razstavišča skušamo mladim približati poklic kmeta, še zlasti v luči podjetniških izzivov, ki jih ta poklic nudi mladim. Če želi mladi kmet postati uspešen in skrben gospodar, mora imeti raznolika znanja in veščine, pa tudi podjetniško žilico.


Prednost izobraževanja na kmetijskih področjih se odraža v tradiciji in dostopnosti, za promocijo programov pa je poglavitnega pomena povezanost s sorodnimi institucijami oz. krepitev medsebojnega sodelovanja šol. Zagotovo pa je najpomembnejša naloga mladih, da se v množični ponudbi izobraževalnih programov znajo pravilno odločati za nadaljnji študij, kariero oz. življenjsko pot.


Pri predstavljanju poklica kmeta ministrstvo sodeluje z Zvezo slovenske podeželske mladine, ki je ključna in krovna organizacija mladih na podeželju. 
Sejem  poteka danes in jutri, vstop pa je prost.

 

Več informacij

 

*   *   *