Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 28. 1. do 3. 2.

Ponedeljek, 28. 1. 2019


Zasedanje Sveta EU ministrov za kmetijstvo in ribištvo


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila zasedanja Sveta EU ministrov za kmetijstvo in ribištvo. Na področju kmetijstva se bo nadaljevala razprava glede zakonodajnega svežnja o reformi Skupne kmetijske politike (SKP). Slovenija bo na svetu predstavila predlog skupne izjave, ki ima podporo najmanj 17 držav članic EU; gre za dokument o pomenu politike razvoja podeželja v okviru pogajanj o Večletnem finančnem okviru EU. Romunsko predsedstvo bo na Svetu predstavilo program predsedovanja, na dnevni red pa bo ponovno uvrstilo tudi razpravo o načrtu za beljakovinske rastline. Predsedstvo bo poročalo tudi o postopku sprejemanja predloga uredbe glede pravil za neposredna plačila in podpore za razvoj podeželja za leti 2019 in 2020. Danska delegacija bo poročala o vzpostavitvi mednarodnega centra za preprečevanje protimikrobne odpornosti. Slovaška pa bo Svet seznanila z napredki in aktivnostmi Komisije na področju dvojne kakovosti.


Ob robu zasedanja je predvidena NOVINARSKA KONFERENCA – predvidoma ob 14. uri (SLO press room) – info: Luka Kočevar – gsm 00386 41/495 163
Lokacija: Svet EU, Bruselj, Belgija

 

Sprejem delegacija iz Peruja
 

9.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek bo sprejel delegacijo perujskih predstavnikov iz regije San Martin, ki se na povabilo Zavoda Mariborska razvojna agencija mudi v Sloveniji. 
    ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sreda, 30. 1. 2019 

 

Obisk Občine Brda

 

Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo s sodelavci obiskala Goriška Brda, kjer se bo na Občini Brda sestala z delovno skupino vinarjev, predstavniki lokalne skupnosti ter obiskala kmetije in vinsko klet.
PODROBNEJŠI PROGRAM OBISKA bo medijem posredovan NAKNADNO.
Lokacija: Goriška Brda

 

Regijsko srečanje zadružnikov


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil tradicionalnega regijskega srečanja zadružnikov – prvega v seriji srečanj, ki bo namenjen Celjski, Koroški in Savinjsko Šaleški regiji. Na regijskem srečanju bodo predstavljene usmeritve prihodnje skupne kmetijske politike po letu 2020, aktualna dogajanja na področju kmetijstva in zakonodaje v letu 2019, novosti in delo Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, svoje poglede na razvoj kmetijstva in podeželja bodo predstavili tudi mladi.
Lokacija: Zavod Dom Sv. Jožef, Plečnikova 29, Celje 

 

1. Strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech 

 

11.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil otvoritvene slovesnosti 1. Strokovnega sejma kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech, na kateri bodo tudi podelili priznanja. Sejem Agritech, ki je nastal na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije, bo potekal od 30. 1. do 3. 2. 2019 v Celju.
Lokacija: Celjski sejem

 

Petek, 1. 2. 2019 


Obisk Obale


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo s sodelavci mudila na Obali. Med drugim se bo srečala s predstavniki lokalne skupnosti, ribiči ter LAS.
PODROBNEJŠI PROGRAM OBISKA bo medijem posredovan NAKNADNO. 
Lokacija: Obala 

 

Regijsko srečanje zadružnikov


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil tradicionalnega regijskega srečanja zadružnikov – drugega v seriji srečanj, ki bo namenjen Ptujsko - Ormoški, Prekmursko - Prleški in Štajerski regiji.
Lokacija: Turistična kmetija Roškar, Lastomerci 25, Gornja Radgona

 

Sobota, 2. 2. 2019 


23. razstava Suhokranjskih dobrot 


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 23. razstave Suhokranjskih dobrot, ki jo že tradicionalno organizira Društvo kmečkih žena Suha krajina -Žužemberk.
Lokacija: Dvorana lovske družine, Grajski trg 26, Žužemberk

 

Sejem AGRITECH


10.00    MKGP, Zveza slovenske podeželske mladine ter KGZS organizirajo v okviru 1. Strokovnega sejma kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech dogodek z naslovom "Sodobne tehnologije za večjo varnost na kmetiji", posvečen predvsem mladim kmetom. Udeleženci dogodka bodo skušali odgovoriti na vprašanja, kaj prinašajo nove tehnologije z vidika varnosti v kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo, kako kmetijska mehanizacija lahko zagotovi večjo varnost na kmetiji ter kakšne rešitve so v svoje izdelke vnesla podjetja.
Sejem Agritech bo sicer potekal od srede, 30. januarja, do nedelje, 3. februarja.
Lokacija: Celjski sejem, Modra dvorana I

 

Razglasitev najboljših v okviru 3. državnega tekmovanja in razstave štrukljev 

 

15.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila razglasitve rezultatov ter podelitve priznanj najboljšim v okviru 3. Državnega tekmovanja in razstave štrukljev. Dogodek organizira Društvo podeželskih žena Mirna Peč v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije.
Lokacija: Avla muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, Trg 8, Mirna Peč

 

*    *    *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si