Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 4. do 10. februarja 2019

Ponedeljek, 4. 2. 2019


Delavnica »Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem«


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil delavnice »Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem«. Delavnica bo - poleg najnovejšega znanja, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb – ponudila tudi odgovore na spremenjene podnebne razmere ter na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kakovostno leseno gradnjo. V okviru delavnice bo tudi razstava primerov kakovostne lesene gradnje v Sloveniji in širše v Alpskem prostoru, ki so bili pripravljeni v okviru mednarodnega projekta EUSALP TRIPLE WOOD.
Lokacija: Biotehniška fakulteta, dvorana Janeza Hribarja, Jamnikarjeva 101, Ljubljana

 

Sestanek na temo projekta Hiša kranjske čebele 


15.15    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo sestal s predstavniki Občine Ivančna Gorica na temo projekta Hiša kranjske čebele ter sorodnih tem s področja čebelarstva.
ZAPRTO ZA JAVNOST – MOŽNOST FOTOTERMINA NA ZAČETKU

Sledi     Po končanem sestanku ogled obeležja, objekta in čebelnjaka (ob 16 uri)

ODPRTO ZA MEDIJE
Lokacija: Mestna hiša, staro mestno jedro Višnje Gore

 

Torek, 5. 2. 2019 


25. Sadjarski dnevi Posavja


8.30    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila sadjarskega posveta, ki bo potekal v okviru Sadjarskih dnevov Posavja, ki so tradicionalna oblika strokovnih srečanj sadjarjev, kjer sodelujejo vse kmetijske strokovno / izobraževalne, svetovalne institucije iz Slovenije ter tudi iz tujine. Sadjarske dneve Posavja organizira Sadjarsko društvo Artiče.
Lokacija: Prosvetni dom Artiče, Artiče 38

 

Regijsko srečanje zadružnikov


10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil regijskega srečanja zadružnikov – tretjega v seriji srečanj, ki bo namenjen Kamniško Zasavski, Gorenjski in Ljubljanski regiji. Na srečanju bodo predstavljene usmeritve prihodnje skupne kmetijske politike po letu 2020, aktualna dogajanja na področju kmetijstva in zakonodaje v letu 2019, novosti in delo Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja ter pogled mladih na razvoj kmetijstva in podeželja.
Lokacija: Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče 54, Medvode

 

Koordinacija županov Zgornje Gorenjske 


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 2. sestanka koordinacije županov Zgornje Gorenjske, na katerem bo tekla beseda tudi o možnostih za reševanje izzivov in načrtov občin Zgornje Gorenjske v naslednjih letih.
ZAPRTO ZA JAVNOST – MOŽNOST FOTOTERMINA NA ZAČETKU
Lokacija: Občina Žirovnica (sejna soba), Breznica 3, Žirovnica

 

Sreda, 6. 2. 2019 


Četrto regijsko srečanje zadružnikov


9.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil regijskega srečanja zadružnikov – četrtega v seriji srečanj, ki bo namenjeno Dolenjsko - Belokranjski in Posavski regiji.
Lokacija: Hotel Ajdovec, Trg svobode 1, Sevnica

 

Vinogradniško vinarski posvet Krasa


14.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila Vinogradniško vinarskega posveta, katerega nosilna tema bo »Vinogradništvo s pogledom v prihodnost«. Na posvetu bodo med drugim spregovorili o vinogradniških površinah in ekonomičnosti pridelave ter o promocijsko trženjskem pogledu na vinogradništvo na Krasu.
Lokacija: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova ulica 4 a


13.30    Prihod ministrice v Sežano – FOTOTERMIN
Sledi    predstavitev kleti Vinakras
Lokacija: VINAKRAS z.o.o., Sejmiška pot 1/a, Sežana


Četrtek, 7. 2. 2019 


14. seja Odbora za spremljanje Programa razvoja podeželja 2014-2020


9.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila 14. seje Odbora za spremljanje PRP 2014-2020, na kateri bodo med drugim obravnavali predlog 6. spremembe PRP (sprememba OMD zaradi Reforme OMD) ter sprejeli mnenje v zvezi z merili za izbor operacij za več ukrepov znotraj PRP 2014-2020.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: Velika dvorana, Gregorčičeva 27, Ljubljana

 

Sestanek na temo ohranitvenega kmetijstva


15.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila sestanka na temo predloga za novo smer v kmetijstvu in novega samostojnega ukrepa kmetijske politike v obdobju 2021-2027 – Ohranitveno kmetijstvo (OK).
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana


Četrtek, 7. 2. ter petek, 8. 2. 2019 


14. mednarodni sejem kmetijstva in živinoreje v Turčiji


Na povabilo ministra za kmetijstvo in gozdarstvo Republike Turčije dr. Bekirja Pakdemirlija se bo ministrica dr. Aleksandra Pivec udeležila otvoritve 14. mednarodnega sejma kmetijstva in živinoreje ter mednarodnega ministrskega foruma na temo prihodnje vloge kmetijstva v svetu, ki bo potekal v turškem Izmirju.
Ministra dr. Aleksandra Pivec in dr. Bekir Pakdemirli bosta ob robu sejemskih otvoritvenih aktivnosti nadaljevala pogovore, začete na letošnjem januarskem Mednarodnem sejmu »Zeleni teden« v Berlinu; med drugim o nadaljnjih oblikah in smereh dvostranskega sodelovanja med državama na področju kmetijstva, gozdarstva in živilsko predelovalne industrije ter sodelovanju Turčije na slovenskih sejmih.
Lokacija: Izmir, Turčija

 

*    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si