Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica dr. Pivec na drugem sestanku županov občin zgornje gorenjske

Žirovnica, 5. februar 2019 - Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se udeležila drugega sestanka županov občin Zgornje Gorenjske v mandatu 2018 – 2022.

Ssestanek je bil usmerjen v kmetijstvo, bolj natančno v problematiko vzdrževanja gozdnih in posledično občinskih cest zaradi napada lubadarja in povečane izrabe gozda. Pogovor z ministrico dr. Aleksandro Pivec je tekel v smeri priprave ukrepov, rešitev in predlogov za zakonske podlage, ki bi omogočale pomoč ogroženim območjem na Zgornjem Gorenjskem. 

 

S strani ministrice so bili predstavljeni aktualni razpisi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter izboljšanje delovanja Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja na področju priprave in oddaje vlog nosilcev kmetijskih gospodarstev. Obravnavane so bile tudi tematike katastrskih dohodkov, črpanje sredstev iz Ribiškega sklada, pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete ter sredstva CLLD. 


Ker je ostalo še kar nekaj zadev s tega področja nedorečenih so se na sestanku dogovorili, da bo temu sestanku sledil še eden, predvidoma v aprilu.

 

*   *   *