Skoči na vsebino

NOVICA

Teden od 18. do 24. februarja 2019

Torek, 19. 2. 2019 


Srečanje predstavnikov MKGP, Sklada kmetijskih zemljišč in Občine Kočevje


15:15      Državni sekretar dr. Jože Podgoršek bo obiskal občino Kočevje, kjer se bo srečal s predstavniki občine in Sklada kmetijskih zemljišč na temo uspešnega kmetovanja ter odgovornega ravnanja s kmetijskimi zemljišči. Sestanku bo sledil obisk kmetijske zadruge, ki velja za vzorčen primer delujočega krožnega gospodarstva.
Lokacija: Občina Kočevje / Kmetijska zadruga, Kočevje

 

Sreda, 20. 2. 2019 


Ogled gozdov na območju Postojne in okolice


10.00     Državni sekretar dr. Jože Podgoršek bo obiskal območno enoto Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo – izpostava Postojna. V okviru obiska si bo ogledal stanje gozdov na območju Postojne in okolice, ki so utrpeli posledice največje naravne ujme po žledolomu in gradaciji podlubnikov ter se seznanil z nadzorom izvajalcev del in nadzorom prevoza lesa ter sistemom potrebne skrbnosti.
Lokacija: Sejna soba IRSKGLR, Kolodvorska cesta 5a, Postojna – sledi ogled na terenu (lokacije bodo javili ob robu sestanka – voden ogled)

 

Četrtek, 21. 2. 2019 


Vljudnostni obisk veleposlanika Kraljevine Nizozemske


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo sprejela nj. eksc. Barta Twaalfhovena, veleposlanika Kraljevine Nizozemske. 
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Petek, 22. 2. 2019 


Mednarodna ministrska konferenca in Mednarodni kmetijski sejem SIA


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na povabilo francoskega ministra za kmetijstvo in prehrano Didiera Guillauma, med 22. in 23. februarjem 2019 udeležila mednarodne ministrske konference in otvoritve Mednarodnega kmetijskega sejma SIA. Ob robu sejemskih otvoritvenih aktivnosti so predvidena srečanja ministrice dr. Pivec s francoskim ministrom, vodstvom Mednarodne organizacije za trto in vino ter vodstvom Francoskega nacionalnega inštituta za raziskave v kmetijstvu.

Lokacija: Pariz, Francija

 

Terenski obisk v občini Piran - DOGODEK ODPADE


10.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo skupaj z ministrom za okolje in prostor Juretom Lebnom udeležila sestanka pri županu Občine Piran na temo problematike izvajanja ureditve Jernejevega kanala.
Lokacija: Občina Piran, Tartinijev trg 2, Piran

 

*    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si