Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Končno poročilo UVHVVR o nadzoru mesa s Poljske

Ljubljana, 27. 2. 2019 - Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je včeraj prejela še zadnje rezultate kemijskih analiz za goveje meso, ki je bilo vzorčeno ob nadzoru Inšpekcije Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v zvezi z mesom iz sporne Poljske klavnice. Ob nadzoru je bilo ugotovljeno, da v Sloveniji ni mesa, ki bi izviralo iz sporne klavnice.

Glavne ugotovitve iz poročila:


1.    Republika Slovenija ni prejela mesa iz sporne poljske klavnice.
2.    Preverjane govejega mesa in mesnih obrezlin iz Poljske, ki so jih prejeli slovenski obrati iz drugih poljskih mesnopredelovalnih obratov, so pokazala, da gre za mikrobiološko in kemično varno živilo.
3.    Izvedeni nadzor je pokazal, da so mesni pripravki -  kebab, ki jih proizvajajo poljski obrati, mikrobiološko tvegana živila.
4.    Nadzor nad mesnimi pripravki tako poljskih kot tudi drugih proizvajalcev je potrebno nadaljevati zlasti glede preverjanja skladnosti z mikrobiološkimi merili.
5.    Distributerji morajo več pozornosti posvetiti lastnim postopkom preverjanja dobaviteljev.
 

Več v sporočilu za javnost Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.