Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Poziv k plačilu obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2018

Ljubljana, 28. 2. 2019 - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja vljudno poziva vse zavezance, ki še niso plačali obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2018, naj odmerjeni znesek čim prej poravnajo in se tako izognejo stroškom izterjave.

 

Agencija je januarja 1.400 zavezancem izdala odločbo o odmeri obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2018, skladno z Zakonom o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov (ZPKŽP). Zavezanci za plačilo prispevka so nosilci kmetijskih gospodarstev, ki se ukvarjajo s primarno kmetijsko proizvodnjo sadja in so vpisani v Register kmetijskih gospodarstev.

 

ZPKŽP v 17. členu določa, da mora zavezanec z odločbo določeno višino prispevka plačati v roku 20 dni od prejema odločbe. Glede na to, da je rok za plačilo obveznega prispevka že potekel, Agencija vse, ki prispevka še niso plačali, vljudno poziva, da odmerjeni znesek čim prej poravnajo in se tako izognejo stroškom izterjave.

 

Več na povezavi

 

*   *   *