Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 11. do 17. marca

Ponedeljek, 11. 3. 2019 


Posvet »Ekološko + lokalno = idealno!«


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila posveta z naslovom »Ekološko + lokalno = idealno« / Lokalna in ekološka hrana - kako v naše vrtce, šole in bolnišnice? Posvet, ki ga poleg Državnega sveta soorganizira MKGP, KGZS in Zveza ekoloških kmetov, je namenjen iskanju rešitev, ki bi po eni strani vodile k večjemu obsegu proizvodnje lokalne in ekološke hrane, po drugi strani pa spodbujale tudi njihov nakup in porabo, še posebej v javnih zavodih.
Lokacija: dvorana Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana

 

Obisk ukrajinske ministrice za kmetijsko politiko in prehrano Olge Trofimtseve 

 

13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z vršilko dolžnosti ministrice za kmetijsko politiko in prehrano Ukrajine Olgo Tromfimtsevo. Namen srečanja je poglobitev in nadgradnja sodelovanja med državama na področju kmetijstva ter v živilskopredelovalni industriji.
PROGRAM ZA MEDIJE bo posredovan naknadno.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Predstavitev zbornika o trajnostnem razvoju krajev v Gorskem kotarju


15.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila predstavitve zbornika Razvojni programi trajnostnega razvoja krajev mestne občine Čabar v Gorskem kotarju«, ki je izšel v sodelovanju med MKGP in Univerze v Mariboru – Fakultete za turizem Brežice.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana


Torek, 12. 3. 2019 


46. tradicionalni posvet Zadružne zveze Slovenije


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 46. tradicionalnega posveta Zadružne zveze Slovenije. Posvet predstavlja aktualna dogajanja in napoveduje smernice v kmetijstvu in zadružništvu v prihodnje, sodi med enega najpomembnejših dogodkov v slovenskem prostoru na področju kmetijstva. Posveta se bosta udeležila tudi državna sekretarja mag. Tanja Strniša in dr. Jože Podgoršek, ki bosta sodelovala na posvetu z vsebinskimi predstavitvami.
Lokacija: Grand hotel Bernardin, Smaragdna dvorana, Portorož


Sreda, 13. 3. 2019 


1. seja Sveta za čebelarstvo


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 1. seje Sveta za čebelarstvo. Člani sveta se bodo med drugim seznanili z osnutkom programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji v letih 2020-2022. 
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533, 5. nadstropje), Ljubljana

 

Ogled čebelarskega doma v Podstenicah


17.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša si bo skupaj z županom Dolenjskih Toplic Francem Vovkom, predsednikom ČZS Boštjanom Nočem, direktorjem Kmetijskega inštituta Jožetom Simončičem in vodjo Slovenske čebelarske akademije Damjano Grobelšek ogledala čebelarski dom v Podstenicah (občina Dolenjske Toplice). 
Lokacija: Čebelarski dom v Podstenicah, občina Dolenjske Toplice


Četrtek, 14. 3. 2019 


Obisk irskega državnega ministra 


9.15    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na delovnem sestanku srečala z irskim državnim ministrom Andrewom Doylom. Delovno srečanje bo namenjeno pogovorom o izmenjavi mnenj in stališč o prihodnosti evropski Skupni kmetijski politiki po letu 2020, razvoju podeželja ter posledic, ki jih izstopa Velike Britanije iz članstva Evropske unije.
Program za medije bo posredovan naknadno.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Petek, 15. 3. 2019 

 

Okrogla miza na temo SKP po 2020


9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize z naslovom »Znanje, modernizacija in digitalizacija v kmetijstvu«, ki jo organizira evropski poslanec Franc Bogovič. Gre za serijo okroglih miz, ki potekajo v okviru omizij »Skupna kmetijska politika EU 2021-2027: Izzivi v kmetijstvu v Sloveniji – kakšno naj bo slovensko kmetijstvo leta 2030?«.
Lokacija: Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, Hoče

 

Sprejem ob Kitajskem Novem letu


12.30    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila tradicionalnega sprejema ob Kitajskem Novem letu, ki ga organizirata Predstavništvo Ekonomskega in trgovinskega urada Hong Konga iz Berlina ter Gospodarska zbornica Slovenije.
Lokacija: GZS, Dimičeva ul. 13 (Dvorana A), Ljubljana

 

15. Sejem Altermed in okrogla miza na temo podnebnih sprememb


13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo v okviru 15. Sejma Altermed (13. – 15. 3.) udeležila posveta na temo »Podnebne spremembe so tu. Imamo rešitve?«. Posvet organizira Ekoci - eko civilna iniciativa Slovenije, združenje za trajnostno prihodnost. Ministrica si bo pred posvetom ogledala tudi t. i. Izmenjevalnico semen, znanja in dobrin. 
Lokacija: Celjski sejem – galerija Celjanka ter Mala dvorana


Sobota, 16. 3. 2019 


42. dnevi čebelarstva v Celju


10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila otvoritvene slovesnosti 42. dnevov čebelarstva v Celju (16. in 17. 3.) – strokovnega posveta ter prodajne razstave čebelarskih pripomočkov in opreme, ki jih tradicionalno organizira organizira Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Celjskim sejmom, v okviru sejma Altermed. Rdeča nit letošnjega strokovnega posveta bo produktna odgovornost in dobre čebelarske prakse.
Lokacija: Celjski sejem, Modra dvorana


*    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si