Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

23. seja Vlade RS

Ljubljana, 14. 3. 2019 - Vlada RS je danes obravnavala eno točko z delovnega področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Imenovanje v. d. direktorja Direktorata za hrano in ribištvo

 

Vlada RS je izdala odločbo, s katero se imenuje dr. Bojana Pahorja za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za hrano in ribištvo, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 30. 9. 2019.

 

Zakon o javnih uslužbencih določa, da lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja uradnika na položaj brez javnega natečaja, največ šest mesecev, naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti. Za vršilca dolžnosti je brez javnega natečaja lahko imenovana oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje.

 

Dr. Bojan Pahor je doktor znanosti s področja kemijske tehnologije, z ustreznimi delovnimi izkušnjami in izpolnjuje vse predpisane pogoje za opravljanje nalog v. d.  generalnega direktorja Direktorata za hrano in ribištvo v MKGP.

 

*   *   *