Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenska čebelarska akademija - Razpis za čebelarske inštruktorje

Ljubljana, 15. 3. 2019 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča, da je Slovenska čebelarska akademija, oddelek Kmetijskega inštituta Slovenije pripravila razpis za usposabljanje čebelarskih inštruktorjev.

Slovenska čebelarska akademija je namenjena neformalnemu izobraževanju o čebelarjenju, biodiverziteti in sobivanju z naravo. Je inovativna s svojim tematsko osredotočenim pristopom, ki spodbuja kandidate h kreativnemu mišljenju. V okviru svojih del in nalog izvaja izobraževanja za izvajalce, zainteresirane skupine in države v razvoju. Na spletni strani KIS so objavili razpis za usposabljanje čebelarskih inštruktorjev.

 

Razpis je odprt do 20. marca, ko bodo med prijavljenimi kandidati izbrali določeno število ustreznih kandidatov za usposabljanje in delo po projektih Slovenske čebelarske akademije.

 

Področja dela čebelarskih inštruktorjev zajemajo splošno čebelarstvo, tehnologije v čebelarstvu, varna hrana, zdravstveno varstvo čebel, trženje čebeljih proizvodov, vzreja matic, promocija biodiverzitete, izobraževanja s področja čebelarstva za invalidne osebe in osebe z motnjami v razvoju ter čebelarstvo za države v razvoju (potujoči čebelarski inštruktor).

 

Več o razpisu …

 

 

*    *    *