Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 18. do 24. marca

Ponedeljek, 18. 3. 2019 


Zasedanje Sveta EU ministrov za kmetijstvo in ribištvo


Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila zasedanja Sveta EU ministrov za kmetijstvo in ribištvo. Na njem bodo ministri nadaljevali razpravo glede skupne kmetijske politike po 2020 ter biogospodarstva. Na zasedanju bo ministrica tudi predstavila pomen malega priobalnega ribolova za Slovenijo v okviru prihodnjega Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Ministri EU se bodo seznanili še s tremi poročili, in sicer: s poročilom Komisije o izidih delavnic v organizaciji projektne skupine Komisije za vodo in kmetijstvo, s poročilom nizozemske delegacije o zaključkih kongresa »Strateški načrti SKP - EKO sheme in sheme za podnebje in okolje« ter o sklepih Tehničnega odbora za pritožbe Evropskega patentnega urada o možnosti patentiranja rezultatov klasičnega žlahtnjenja rastlin.
Ob robu zasedanja je predvidena NOVINARSKA KONFERENCA – predvidoma ob 15. uri (SLO press room) – info: Luka Kočevar – gsm 00386 41/495 163
Lokacija: Svet EU, Bruselj, Belgija

 

Strokovni posvet na temo okolja in vpliva podnebnih sprememb  


14.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil strokovnega posveta na temo okolja in vpliva podnebnih sprememb na slovensko družbo in gospodarstvo. Posvet organizira Inštitut za strateške rešitve v okviru platforme za izmenjevanje izkušenj in dobrih praks med poslovno, akademsko in družbeno sfero - Izzivi prihodnosti. 
Lokacija: Dom gospodarstva, Dimičeva 13 (dvorana B), Ljubljana
 

Torek, 19. 3. 2019 


1. seja Sveta za zaščito živali
 

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 1. seje Sveta za zaščito živali, na kateri bodo med drugim obravlavali osnutek predloga Zakona o spremembah zakona o zaščiti živali.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533, 5. nadstropje), Ljubljana

 

Sestanek na temo kmetijskih zemljišč na Apaškem polju

 

13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila sestanka na temo namakanja kmetijskih zemljišč ter nakupa in prodaje kmetijskih zemljišč v Apaški dolini.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek na temo obnove starega objekta na Kopah

 

15.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo sestala s predstavniki Zavoda INK, zavoda za raziskovanje in izvajanje inovativnih pristopov na področju narave in kmetijstva iz Radelj ob Dravi, ki ji bodo predstavili projekt 'Obnova starega objekta na Kopah'. Namen projekta je objekt obnoviti v javen, informacijsko turistični prostor.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek z vodstvom ZKŽP 

 

16.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na rednem mesečnem sestanku srečala z vodstvom Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. 
ZAPRTO ZA JAVNOST 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sreda, 20. 3. 2019 

 

Slovesna predaja interaktivnega paviljona »Čebelji svet« Občini Mirna Peč


11.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila dogodka ob trajni postavitvi interaktivnega paviljona »Čebelji svet« v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Interaktivni paviljon je MKGP izdelalo leta 2017 v podporo razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel, lani pa je bil predan v uporabo pobudnici razglasitve svetovnega dne čebel - Čebelarski zvezi Slovenije. Le-ta je z javnim pozivom izbrala lokacijo trajne postavitve paviljona. Več o paviljonu ... 
Lokacija: Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, Mirna Peč

 

Četrtek, 21. 3. 2019 – MEDNARODNI DAN GOZDOV

 

»Učimo se z gozdovi – gozd je modrost!«

 

Generalna skupščina Združenih narodov je leta 2012 razglasila 21. marec za Mednarodni dan gozdov. Z letom 2013 je tako ta dan še posebej namenjen ozaveščanju svetovne javnosti o pomenu gozdov in dreves vseh vrst za življenje na Zemlji. Mednarodni dan gozdov za države predstavlja še dodatno spodbudo za lokalne, nacionalne in mednarodne aktivnosti, ki vključujejo drevesa in gozdove ter trajnostno gospodarjenje z gozdnim ekosistemom kot enim od naših najpomembnejših naravnih bogastev. Nosilna tema letošnjega mednarodnega dneva gozdov po vsem svetu pod motom »Učimo se z gozdovi - gozd je modrost!« Več informacij o aktivnostih na spletni strani: Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Posvet o gospodarskem sodelovanju med Kitajsko (16+1 gozdarstvo)


10.00    MKGP v sodelovanju z MGRT organizirata posvet o sodelovanju med Kitajsko ter srednje in vzhodno evropskimi državami na področju gozdarstva in lesno-predelovalne industrije v okviru mehanizma sodelovanja med Kitajsko ter CEE na področju gozdarstva (16+1 gozdarstvo). Posveta se bo udeležil državni sekretar dr. Jože Podgoršek, na njem bodo predstavili možnosti sodelovanja s partnerji v okviru mehanizma ter osvetliti sam mehanizem sodelovanja 16+1 gozdarstvo.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533, 5. nadstropje), Ljubljana

 

26. seja Sveta za kmetijstvo

 

15.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 26. seje Sveta za kmetijstvo, na kateri bo v ospredju obravnava predloga Resolucije: naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021; Svet se bo seznanil tudi z osnutkom Zakona o zagotavljanju zemljišč za namene izvajanja raziskovalnih in izobraževalnih procesov s področja kmetijstva in gozdarstva ter obravnavali osnovna izhodišča za pripravo sprememb zemljiške politike.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533, 5. nadstropje), Ljubljana

 

Petek, 22. 3. 2019 – SVETOVNI DAN VODA

 

NOVINARSKA KONFERENCA:predstavitev Resolucije: naša hrana, podeželje in naravni viri po letu 2021

 

9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na novinarski konferenci predstavila ključni dokument na področju razvoja slovenskega kmetijstva– Resolucijo: naša hrana, podeželje in naravni viri po letu 2021. Na novinarski konferenci bosta predvidoma predstavljen tudi osnutek novega zakona s področja kmetijske zemljiške politike.
VABILO na novinarsko konferenco bo medijem posredovano NAKNADNO. 
Lokacija: MKGP, Dunajska c. 22 (5. nadstropje, sejna soba 535), Ljubljana

 

Redna letna skupščina Zveze lastnikov gozdov Slovenije

 

10.00    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil redne letne skupščine Zveze lastnikov gozdov Slovenije, na kateri bodo med drugim obravnavali Program dela in finančni načrt Zveze lastnikov gozdov Slovenije za leto 2019
Lokacija: Gostišče Strah, Dolenjska cesta 427, Škofljica

 

Zbor članov zveze VINIS

 

11.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila zbora članov zveze VINIS, ki ga organizira Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije – VINIS. Na zboru bodo med drugim sprejeli Programa dela in finančnega načrta za leto 2019 ter se seznanili z novimi možnostmi moderne tehnologije škropljenja in zaščite vinske trte.
Lokacija: Prostovoljno gasilsko društvo Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13 


*    *    *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si