Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vabilo na novinarsko konferenco, petek, 22. marca ob 9h

Vabilo na novinarsko konferenco

predstavitev resolucije: naša hrana, podeželje in naravni viri po letu 2021

ter novih zakonov s področja kmetijske zemljiške politike

 

Družbeno okolje, zunanji in notranji izzivi zahtevajo prenovljen pristop pri opredeljevanju prihodnje kmetijske politike ter drugih javnih politik, ki urejajo razmere v slovenskem kmetijstvu in na podeželju. Zato je potrebno zagotoviti nov temeljni strateški okvir delovanja kmetijstva in podeželja – to je Resolucija: naša hrana, podeželje in naravni viri po letu 2021.

 

Poleg Resolucije MKGP pripravlja osnutek novega krovnega zakona s področja kmetijske zemljiške politike – Zakon o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike, ki bo vseboval / zajel spremembe treh obstoječih zakonov: Zakona o kmetijskih zemljiščih, Zakona o Skladu kmetijskih zemljišč RS ter Zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev. Na področju kmetijstva in gozdarstva je poudarjena pomembna vloga razvoja in prenosa znanja, zato je MKGP v sodelovanju z MIZŠ pripravilo osnutek Zakona o zagotavljanju zemljišč za namene izvajanja raziskovalnih in izobraževalnih procesov s področja kmetijstva in gozdarstva.

 

Vsebino Resolucije, novega krovnega zakona s področja kmetijske politike ter zakona o zemljiščih za raziskave in izobraževanje bo na novinarski konferenci predstavila ministrica dr. Aleksandra Pivec, s čimer bo tudi najavila javno razpravo o teh dokumentih.

 

Novinarska konferenca bo v petek, 22. marca ob 9h,

na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska c. 22, Ljubljana

(5. nadstropje, sejna soba 535).

 

Vljudno vabljeni!

 

*   *   *

Podrobnejše informacije:

Luka Kočevar, gsm: +386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp(at)gov.si