Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Teden od 1. do 7. aprila 2019

 

Ponedeljek, 1. 4. 2019

 

Novinarska konferenca pred začetkom akcije »Pomladimo gozdove 2019«

 

12.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila novinarske konference pred začetkom letošnje akcije pogozdovanja »Pomladimo gozdove 2019«, ki bo v soboto, 6. 4. na petih lokacijah po državi: Partnerji projekta - MKGP, SiDG d.o.o., ZGS ter ZRSVN – bodo predstavili podrobnosti akcije pogozdovanja, posledice naravnih ujm ter pomen ohranjanja gozdov.

Lokacija: Gozdarski inštitut (velika sejna soba, 2. nadstr.), Večna pot 2, Ljubljana

 

Torek, 2. 4. 2019

 

Srečanje z župani Zgornje Gorenjske


9.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z župani Zgornje Gorenjske. Pogovor bo tekel o povečane obremenitve gozdnih in občinskih cest s prevozom posekanega lesa, ki se je zaradi obsežnih naravnih ujem in namnožitve podlubnikov v zadnjih petih letih zelo povečala in predstavlja resen problem za vzdrževanje tako gozdnih kot občinskih cest.

Lokacija: prostori Občine Žirovnica, Breznica 3

 

Srečanje z vodstvom KGZS


15.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na rednem mesečnem sestanku srečala z vodstvom KGZS, kjer bodo govorili o aktualnih vsebinah s področja kmetijstva.
ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sreda, 3. 4. 2019

 

Predstavitev delovnih področij Kmetijskega inštituta Slovenije
 

10.30 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z vodstvom Kmetijskega inštituta Slovenije, ki ji bo predstavilo področija dela ter predloge in pobude za aktivnosti treh njihovih oddelkov, ki so vezane na: trajnostno kmetijsko pridelavo, kmetijsko tehniko in energetiko, trajnostno rabo kmetijskih zemljišč ter presečne aktivnosti, v katerih sodelujejo predstavljeni oddelki.
ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek s predstavniki podjetij Perutnina Pivka, Perutnina Ptuj ter Panvita

 

13.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki podjetij Perutnina Pivka, Perutnina Ptuj ter Panvita. Pogovor bo tekel o aktualnih razmerah na področju mesnega sektorja.
ZAPRTO ZA JAVNOST 

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek z vodstvom podjetja SPAR Slovenija
 

14.00  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom podjetja SPAR Slovenija na temo kakovosti trgovinskih znamk, ki jih SPAR Slovenija proizvaja s slovenskimi dobavitelji.
ZAPRTO ZA JAVNOST 

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek na temo samooskrbe v javnih ustanovah v Podravski regiji

 

14.30 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala s predstavniki ZRS Bistra – Ptuj na temo pospeševanja projekta Samooskrba v javnih ustanovah v Podravski regiji.
ZAPRTO ZA JAVNOST 

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Četrtek, 4. 4. 2019

 

Sestanek z vodstvom ZKŽP o aktualnih razmerah v sadjarstvu

 

8.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) na temo aktualnih razmer v sadjarstvu.
ZAPRTO ZA JAVNOST 

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

MKGP na 11. Kulturnem bazarju 2019
Svoja vrata bo letos že enajstič odprl Kulturni bazar, s ciljem doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo. MKGP se tudi letos predstavlja kot partner, skupaj z MGRT pa sodeluje v okviru programa strokovnega usposabljanja z medresorskim tematskim sklopom »Gozd skozi umetnost in kulturo«.

 

Kulturni bazar bo obiskala tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec (predvidoma ob 13. uri)!

 

14.30  organizatorji: MKGP, MGRT, MK in MIZŠ bomo gozdno-lesno verigo povezali s kulturnimi in umetnostnimi vsebinami. Predstaviti želimo, kako lahko skozi različne kulturno-umetnostne vsebine ustvarjalno predstavimo temi gozd in les medpredmetno in medpodročno v okviru vzgojno-izobraževalnega procesa oziroma v okviru različnih aktivnosti, ki jih otroci in mladi lahko izvajajo za kakovostno, zdravo in ustvarjalno preživljanje prostega časa.

Lokacija: Cankarjev dom – Štihova dvorana

 

9.00 - 18.00  medresorski tematski razstavni prostor »Gozd in les – kultura in umetnost«. Bogata predstavitev gozdno-lesne verige bo vključila tudi vzgojno-izobraževalne ter kulturno-umetnostne vsebine na temo gozda in lesa: Knjižnico pod krošnjami, informacije o kakovostnih knjigah, predstavah, filmih in muzejskih zbirkah o gozdu in lesu.

Lokacija: Cankarjev dom – prvo preddverje

 

Sestanek na temo enotnega označevanja medu

 

15.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z vodstvom podjetja Medex d.o.o. na temo enotnega označevanja medu glede države porekla.
ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

27. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

 

16.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 27. seje Sveta za kmetijstvo in podeželje, na katerem bodo med drugim obravnavali osnutke naslednjih zakonov: Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike, Zakona o zagotavljanju zemljišč za namene izvajanja raziskovalnih in izobraževalnih procesov s področja kmetijstva in gozdarstva ter izhodišča za spremembo Zakona o kmetijstvu.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Petek, 5. 4. 2019

 

7. slovenski Veterinarski kongres

 

9.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 7. slovenskega Veterinarskega kongresa. Na tradicionalnem kongresu veterinarska stroka vsako leto predstavi novosti na svojem področju, ki se dotikajo tako osnovne dejavnosti – zdravljenja bolnih živali, kot tudi širše vloge, ki jo ima veterina v družbi pri zagotavljanju javnega zdravja.

Lokacija: Grand Hotel Bernardin, Portorož

 

O skoraj nič-energijskih javnih stavbah v Sloveniji

 

9.00 Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil strokovnega izpopolnjevanja za arhitekte, projektante in energetske svetovalce »Skoraj nič-energijske javne stavbe v Sloveniji: stanje, reference, vizija, problematika«. Dogodek bo potekal v okviru projekta Triple Wood.

Lokacija: Fakulteta za arhitekturo, Zoisova 12 (Plečnikova predavalnica), Ljubljana

 

Sobota, 6. 4. 2019

 

Vseslovenska akcija pogozdovanja »Pomladimo gozdove 2019«

 

9.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila vseslovenske akcije pogozdovanja »Pomladimo gozdove 2019«.

Lokacija: Pohorje (točne lokacije pogozdovanja bodo posredovali s SiDG)

 

Nedelja, 7. 4. 2019

 

9. Državno ocenjevanje kruha
 

16.00 Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila tradicionalnega 9. Državnega ocenjevanja kruha. Dogodek organizira Društvo podeželskih žena in deklet Bela Cerkev.

Lokacija: Hiša žive dediščine, Bela cerkev

 

 

* * *

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp(at)gov.si