Skoči na vsebino

NOVICA

Teden od 15. do 21. aprila 2019

Ponedeljek, 15. 4. 2019

 

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo
Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo. Na njem bodo ministri nadaljevali razpravo glede reforme skupne kmetijske politike po 2020 in sicer o zeleni arhitekturi. Komisija bo poročala o Razmerah na kmetijskih trgih ter predstavila osnutek dolgoročne strategije EU za podnebne spremembe do leta 2050, ki jo je poimenovala »Čist planet za vse, za uspešno, moderno, konkurenčno in podnebno nevtralno gospodarstvo do leta 2050«. Ministri bodo izmenjali mnenja o poročilu Projektne skupine za afriško podeželje, ki vključuje priporočila za sodelovanje na ravni Evropska unija-Afriška Unija na področju hrane, kmetijstva ter ustvarjanja delovnih mest v kmetijstvu in z njim povezano industrijo.
Ob robu zasedanja je predvidena IZJAVA MINISTRICE – predvidoma ob 14:30
info: Luka Kočevar – gsm 00386 41/495 163

Lokacija: Svet EU, Luksemburg

 

Torek, 16. 4. 2019

 

Občni zbor Zadružne zveze Slovenije
10.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila občnega zbora Zadružne zveze Slovenije. Na njem bo predstavila osnutek Resolucije »Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021«, ki pomeni strateški okvir razvoja slovenskega kmetijstva, predelave hrane in podeželja.
Lokacija: ZZS, Miklošičeva 4, Ljubljana

 

Obisk albanskega ministra za turizem in okolje
11.00 Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na obisku albanski minister za turizem in okolje Blendi Klosi. Albanskega ministra bo na začetku sprejela državna sekretarka mag. Tanja Strniša; ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo pridružila sestanku predvidoma ob 11:15.
ZAPRTO ZA JAVNOST – FOTOTERMIN na začetku / ob prihodu ministrice
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533), Ljubljana

 

Srečanje s predstavniki Združenja agrarnih skupnosti
16.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki Združenja agrarnih skupnosti. Tema pogovora bodo odprte zadeve in težave pri delovanju nekaterih agrarnih skupnosti.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sreda, 17. 4. 2019

 

Konferenca ob obeležitvi ustanovitve Slovenske čebelarske akademije
9.00 Slovenija je leta 2018 ustanovila Slovensko čebelarsko akademijo, ki v okviru razvojnega sodelovanja širi znanje čebelarstva v mednarodnem prostoru in v državah v razvoju. Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila  konference ob obeležitvi ustanovitve omenjene akademije, na kateri bo predstavljeno delovanje le-te, konferenca pa bo tudi priložnost povezati stroko s prakso v obliki izobraževanj za širšo čebelarsko javnost.
Lokacija: Čebelarski center, Brdo pri Lukovici 8, Lukovica pri Domžalah

 

Programski svet sejma AGRA 2019
13.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila seje Programskega sveta 57. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA 2019, na katerem bodo pregledali priprave na sejem AGRA 2019.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533), Ljubljana

 

Četrtek, 18. 4. 2019

 

Festival velikonočne slovenske potice
14.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo kot častna pokroviteljica udeležila 3. Festivala velikonočne slovenske potice. Na Festivalu bodo podelili nagrade za najboljše potice, dogodek bo obogaten tudi s prijetnim priložnostnim programom. Na dan prireditve bodo vse potice razstavljene v restavraciji Gradu Otočec, po njej pa jih bo moč kupiti po enotni, simbolični ceni. Celoten izkupiček bodo organizatorji tudi letos izročili Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto, namenjem pa bo otrokom iz družin v stiski s tega območja.
Lokacija: Grad Otočec

 

Petek, 19. 4. 2019

 

1. javna predstavitev Resolucije »Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021«
9.00  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila prve javne predstavitve osnutka Resolucije »Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021«. V okviru predstavitve bo potekala tudi okrogla miza o tem, kaj prinaša resolucija slovenskemu kmetijstvu in podeželju. Osnutek resolucije je sicer v javni razpravi, ki poteka do 31. maja 2019.
Lokacija: Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ul. 101, Ljubljana

 

Srečanje z varuhom človekovih pravic
11.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino. Pogovor bo namenjen predstavitvi dela varuha.
ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (sejna soba 533), Ljubljana

 

Predstavitev zeliščarske kmetije
13.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z lastniki zeliščno-etnološke domačije Belajevi, kateri bodo predstavili dejavnosti na kmetiji, ki je primer oživljanja  kraške identitete, krajine ter dediščine.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Predaja donacij Društvu Grajske tačke
15.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo predala donacije za živali Društvu Grajske tačke iz Ptuja. Donacije so zbrali zaposleni na MKGP.
ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

* * *


Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +00386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp(at)gov.si