Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica dr. Pivec na 5. salonu Sauvignon na Ptuju

Ptuj, 13. 4. 2019 – Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je udeležila festivala vina in kulinarike - 5. Salona Sauvignon, ki je potekal na Ptuju.

Ministrica dr. Pivec je na prireditvi povedala: »Ponosna sem, da ekipa vztraja in tako širi sloves mesta vina in dežele Sauvignona širom po državi in v svet. Vinarstvo je naša tradicija, Kultura in nas način življenja. Ponuja številne priložnosti za nadaljnji razvoj in večanje dodane vrednosti s povezovanjem s kulinariko in vključevanjem v atraktivne turistične produkte.«

 

Festival vina in kulinarike širi sloves mesta vina - Ptuja in dežele Sauvignona širom po državi in v svet, širi vinarstvo, ki je slovenska tradicija, kultura in način življenja. Festival ponuja številne priložnosti za nadaljnji razvoj ter večanje dodane vrednosti s povezovanjem s kulinariko in vključevanjem v atraktivne turistične produkte. Festival ima povezovalno moč tako med slovenskimi vinarji in ostalimi deležniki iz vinske industrije, kot tudi mednarodno: največje mednarodno ocenjevanje Concours Mondial du Sauvignon s sedežem v Bruslju ga je prepoznalo kot referenčni festival, ki prezentira sorto Sauvignon po svetu.

 

*    *    *