Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica dr. Pivec na 11. razstavi "Čar lesa"

Ljubljana, 13. 5. 2019 – Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je danes dopoldne udeležila otvoritve 11. tradicionalne razstave »Čar lesa«, ki vsako leto poteka v ljubljanskem Cankarjevem domu. Ob razstavi »Čar lesa« je pripravljena tudi spremljajoča razstava z naslovom »TripleWood«, ki je del istoimenskega evropskega projekta, namenjenega promociji dobrih praks lesene gradnje v Sloveniji in v širšem Alpskem prostoru. Projekt je s sredstvi iz Gozdnega sklada podprlo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ministrica dr. Pivec je na otvoritvi razstave poudarila, da je les v predelavi in gradbeništvu, pa tudi sicer, vse bolj upoštevan, tako med oblikovalci in načrtovalci kot med proizvajalci in gradbeniki. Vse bolj ga cenijo tudi potrošniki oz. naročniki. Danes nam razvoj tehnologij in znanosti omogoča vedno nove oblike uporabe lesa. To odpira podjetnikom vseh vrst v gozdno lesni verigi številne nove možnosti za uspešno  uresničitev poslovnih zamisli. 


Ministrica je nadalje izpostavila, da se MKGP zaveda dejstva, da lahko racionalnejšo in donosnejšo uporabo lesa v gozdno-lesni verigi, dosežemo le ob usklajenem delovanju. To sega od zagotavljanja zadostnih količin kakovostnega lesa, uporabe sodobnih tehnologij predelave z ustrezno dodano vrednostjo na vseh ravneh, do oblikovanja in trženja ter primerne izrabe vsega lesa v verigi. Na ministrstvu smo zato s sredstvi iz Gozdnega sklada, kot namenskega proračunskega vira za financiranje promocije rabe lesa in lesnih proizvodov ter gozdno-lesnih verig pozdravili in finančno podprli evropski projekt, ki je namenjen promociji dobrih praks lesene gradnje v Sloveniji in širše v Alpskem prostoru – projekt TripleWood.


Razstava »Čar lesa« bo v Cankarjevem domu odprta do 18. maja 2019. 

 
*    *    *