Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica dr. Pivec na slovesnosti KGZ Ribnica

Kočevje, 13. 5. 2019 – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila slovesnosti ob 110. obletnici Kmetijsko gozdarske zadruge Ribnica. Ob tej priložnosti je potekala tudi slovesna otvoritev nove trgovine Kmetovalec.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec je v nagovoru ob slovesnosti čestitala vodstvu in lastnikom za častitljivo obletnico delovanja ter jim zaželela uspešno poslovanje in združevanje. »Kdo, če ne zadruge, ste tiste, ki boste tukaj, skupaj z nami, odigrale izjemno pomembno vlogo. In kdaj, če ne zdaj?« Kmetijstvo je po besedah ministrice pomembna gospodarska panoga; kmetje pa so lahko podjetniki. »Združeni imate možnost da odigrate pomembno vlogo v tem občutljivem obdobju. Ko v verigi odpove en člen, se veriga pretrga. Bistvena je torej moč in odpornost vsakega člena, vsakega deležnika v verigi. In verige preskrbe s hrano, so v luči hitrih družbenih, ekonomskih in socialnih sprememb vitalnega pomena za vas, za nas, za državo, za slehernega prebivalca Slovenije.«

 

Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica z.o.o. je pravna naslednica vseh zadrug, v preteklosti delujočih na področju sedanjih občin Ribnica, Loški potok in Sodražica, kjer je bila ustanovljena leta 1909 prva kmetijska zadruga na ribniškem področju. Zadruga šteje 119 članov iz vrst kmetov in proizvajalcev lesenih izdelkov, ki se jih je sčasoma prijelo ime »suha roba«.

 

*          *          *