Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Sodelujte v posvetovanju o pravilih o državni pomoči v kmetijstvu in gozdarstvu

Ljubljana, 14. 5. 2019 - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poziva k sodelovanju v posvetovanju o pravilih o državni pomoči v kmetijstvu in gozdarstvu. Svoje mnenje o sedanjem okviru pravil o državni pomoči v kmetijstvu, gozdarstvu in na podeželju, ki vključuje smernice o državni pomoči in uredbo o skupinski izjemi v kmetijstvu in gozdarstvu lahko podate do 19. julija 2019.

Evropska komisija izvaja javno posvetovanje o sedanjih pravilih o državni pomoči v kmetijstvu, gozdarstvu in na podeželju. Cilj javnega posvetovanja je zbiranje informacij in stališč vseh deležnikov o uspešnosti sedanjih pravil in morebitni zasnovi prihodnjih. Evropska komisija bo rezultat posvetovanja upoštevala pri vrednotenju in oceni učinka sedanjih pravil.

 

Dajalci pomoči, upravičenci do pomoči v kmetijskem in gozdarskem sektorju, kmetijske in gozdarske organizacije, deležniki z interesi v kmetijski politiki ter splošna javnost lahko do 19. julija 2019 podajo svoje mnenje o sedanjem okviru pravil o državni pomoči v kmetijstvu, gozdarstvu in na podeželju, ki vključuje smernice o državni pomoči in uredbo o skupinski izjemi v kmetijstvu in gozdarstvu. Komisija želi ovrednotiti uspešnost sedanjih pravil in oceniti njihov učinek, da bo lahko pripravila nova pravila o državni pomoči v kmetijstvu, gozdarstvu in na podeželju za obdobje 2021–2027.

 

Več informacij o javnem posvetovanju in povezava do vprašalnika Evropske komisije je na voljo na spletni strani ... 

 

*  *  *